Decor

Ce se poate depozita pe blatul din bucătărie

O mare parte a organizării oricărui spațiu este delimitarea obiectelor. Dar și  să știi ce să stochezi acolo și ce să nu.

Acest lucru este valabil mai ales pentru blaturile de bucătărie care tind să fie mai tot timpul dezordonate, ori să se dezorganizeze cu ușurință.

Mai jos sunt cele mai frecvente articole de blat de bucătărie și în ce categorie se încadrează:

  • Trebuie depozitate pe blaturi
  • Poate fi stocat pe blaturi
  • Nu depozitați pe blaturi

Ce să stocați pe tejghea

Spațiul tău de bucătărie ar trebui rezervat pentru articolele pe care le folosești frecvent. Acesta este spațiul pentru depozitarea aparatelor mici pe care le folosiți zilnic. Precum și a recipientelor cu capse de bucătărie (cu excepția cazului în care le depozitați într-o cămară). Dar și a prosoapelor de hârtie. Ideea este să păstrezi obiectele aproape. Astfel încât să nu alergi în timp ce te pregătești dimineața, faci mese sau faci curățenie după gătit.

Iată ce poți depozita

  • Canistre: Canistre (mici și mari) sunt un mod decorativ de a depozita și de a conține articole mici. Puteți să le utilizați pentru a conține gustări, șervețele și alte mici cote și capete pentru a vă împiedica aglomerația.
  • Filtru de cafea: dacă prepari cafea în fiecare zi, nu există un loc mai bun pentru a-l depozita decât în ​​locul în care îl folosești: pe tejgheaua de bucătărie. Cea mai bună opțiune pentru a configura o zonă de cafea.
  • Rafturi pentru vase: un raft pentru vase pe blat este obligatoriu dacă nu aveți mașină de spălat vase și poate dacă aveți. „Poate” pentru că este posibil să vă folosiți mașina de spălat vase doar de câteva ori pe săptămână și să alegeți să vă faceți mâncărurile zilnice manual.
  • Mixer: Există foarte puține sertare sau dulapuri care pot stoca un aparat mare, cum ar fi mixerul. În plus, dimensiunea și greutatea vă pot deteriora dulapurile. Păstrați mixerul pe tejghea.
  • Prosoape de hârtie: acestea trebuie să fie la îndemână, dar nu în cale. Doriți să le puteți apuca atunci când aveți nevoie de ele. Dar este o durere să vă deplasați un suport pentru prosoape de hârtie. Păstrați-l într-un loc ușor accesibil, lângă chiuvetă.
  • Ustensile de gătit (conținute într-o veselă): Cea mai bună locație pentru ustensilele utilizate frecvent, cum ar fi spatule, linguri, oale și clești, este lângă aragaz. Este la îndemână să le ai la îndemână atunci când gătești.
  • Solnite de sare și piper: Deoarece le veți folosi tot timpul, este logic să le păstrați la îndemână.
  • Coș de legume / fructe: multe fructe și legume nu pot fi refrigerate și este mai probabil să le consumați dacă le puteți vedea chiar acolo pe blat. În plus, fructele și legumele arată frumos.

Ce se mai poate stoca pe blaturile de bucătărie

Când luați în considerare articole care ar trebui să fie depozitate pe blaturile de bucătărie, totul depinde de obiceiurile de gătit și de mâncare. Precum și de capacitatea de a aranja unele lucruri – cum ar fi cărțile de bucate – în altă parte, păstrându-le totuși la îndemână.

  • Cărți de bucate: Mutați cărțile de bucate pe un raft atunci când este posibil. În acest fel, nu va trebui să le mutați pentru a șterge blaturile și nu se vor murdări atunci când gătiți. În timp ce gătiți, protejați-vă cărțile de bucate cu un suport pentru cărți de bucate din lemn sau oțel inoxidabil.
  • Tocător: Tocătoarele supradimensionate arată grozav! Dacă aveți spațiu pentru asta, minunat. Dacă nu, cel mai bine este să-l păstrați ascuns până când este necesar, astfel încât să nu vă aglomereze blatul.
  • Prăjitorul de pâine: dacă faceți pâine prăjită zilnic, atunci continuați și păstrați-l pe blatul dvs.

Ce nu trebuie stocat pe tejghea

Ultimul lucru pe care ni-l dorim pe blaturile de bucătărie este dezordinea. Pentru obiectele pe care nu le folosiți des, găsiți un alt loc pentru ele. Cum ar fi un dulap, raftul cămarii sau chiar grămada de donații.

  • Aparate pe care le folosiți rar: dacă nu le folosiți în fiecare zi, scoateți-le de pe blat. Depozitați aparatele pe care le utilizați doar o dată sau de două ori pe an.
  • Colecții: orice fel de ceaiuri, figurine sau fotografii pot fi montate pe perete, astfel încât să poată fi admirate în timp ce sunt în afara drumului.
  • Servirea pieselor: stocați-le – dacă nu vă distrați zilnic, acestea vor ocupa mai mult spațiu decât este necesar. O altă opțiune este de a monta platouri de servire pe perete ca decor.

Related posts

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Adina Meyers

Un artist britanic de mediu a creat o instalație dramatică într-un portic clasic

Adina Meyers

4 culori care aduc răcoarea în casă

Adina Meyers