Dacă vrei să ai o vacanță plăcută și să te bucuri de fiecare moment este nevoie de puțină planificare înainte, de aceea ți-am pregătit un mic ghid de călătorie fără stres.
În primul rând cel mai bun sfat este că odată pentru totdeauna să îți faci lista cu ce lucruri ar trebui să iei cu tine mereu când pleci în călătorii: începi cu pijamalele, cosmeticele (șampoane și pasta de dinți în sticluțe mici de călătorie), lenjerie intimă, șosete, haine pentru partea de sus, haine pentru partea de jos, pantofi esențiali și alte accesorii (încărcătoare, baterii externe). Nu uita să iei cu tine o trusă cu pastile (de cap, de stomac), bandaje, ac și ață pentru cusut, ace de siguranță și chiar puțin detergent.
Călătoriile cu avionul
Multe persoane ignoră asigurarea de călătorie, dar în această perioadă este extrem de necesară. Mai ales că acum poți cumpăra bilete de avion cu asigurare Covid inclusă.
Această asigurare acoperă turiștilor posibilele cheltuieli asociate cu îmbolnăvirea de Covid-19 la destinație, indiferent că este vorba de costul diagnosticării bolii în momentul în care cineva prezintă simptome specifice ori are motive să creadă că a fost contaminat cu noul coronavirus, de costurile de tratament, spitalizare sau chiar de sumele care survin în urma unei eventuale izolări/carantinări într-un hotel sau într-o unitate de cazare la destinație.
Pentru călătoriile cu avionul, cei care au experiență știu că la decolare și la aterizare ți se pot înfundă urechile. Remediul pentru astfel de incidente este să mesteci gumă. Dacă călătorești cu un copil mic, îi poți da biberonul.
Călătoriile cu mașina
Înainte să pleci nu uita de rovinieta și să îți verifici mașină: ulei, apă pentru ștergătoare, pompă pentru umflat roțile, cric și roată de rezervă, kit-ul pentru mașină (trusa de prim ajutor, stingător). Un lucru bun ar fi să te documentezi și ce service-uri auto vei putea găsi la nevoie pe drumul ce urmează să îl parcurgi. Când pleci cu o mașină închiriată nu uita să ții mereu cu tine dovada asigurării auto.
Pauzele sunt foarte importante pentru șoferi, de aceea un minim de zece minute la două ore este ideal.