Practic

Ce trebuie să știi când începi o afacere în construcții

Să îți deschizi propria afacere este o experiență unică și foarte dinamică. La fel cum spune și Lori Greiner, „un antreprenor e dispus să lucreze 80 de ore pe săptămână, doar ca să nu lucreze 40 de ore pe săptămână, la un job clasic”.

Ca să fii un antreprenor de succes trebuie să fii motivat, eficient și proactiv. Însă și mai important, trebuie să fii informat – mai ales când vine vorba de domeniul construcțiilor. După cum bine (sperăm) că știi, construcțiile – fie ele mici sau mari – necesită mulți oameni, multă planificare și resurse pe măsura.

Mai mult, este un domeniu foarte periculos. La fel cum ne confirmă și revista Forbes România, în articolul său, domeniul construcțiilor este cel mai periculos din țara noastră. Abia apoi urmează pompierii, minerii sau șoferii de tir.

Din fericire, Protecția Muncii are multiple surse de informare care te pot ajuta să înțelegi care sunt cele mai frecvente accidente și cum să le eviți. Pe site-ul lor poți găsi informații despre educarea muncitorilor, măsurile de precauție cele mai eficiente și ce echipamente de protecție sunt absolut necesare pe șantier.

Este esențial să fii la curent cu informațiile acestea, mai ales în condițiile în care statisticile legate de accidentele la locul de muncă ne oferă o trezire dură. Inspecția Muncii, în raportul lor anual, ne avertizează – numai în anul 2018, peste 5000 de oameni au fost accidentați în timpul programului de muncă. Din aceștia, 167 și-au pierdut viața. Majoritatea accidentelor puteau fi evitate cu ajutorul echipamentelor de protecție.

Și că tot veni vorba de echipamente de protecție, este esențial, în calitate de antreprenor, să fii la curent cu potențialele pericole și cum să îți ferești angajații de ele. Însă dacă tocmai ai început un business în domeniul construcțiilor, nu trebuie să te simți copleșit de numărul ridicat de accesorii necesare.

În primă fază, trebuie să te protejezi pe tine: în procesul de supervizare, gestionare și organizare, este indicat să porți o pereche corectă de bocanci de protecție. Pentru că știm că urmează să îți petreci din ce în ce mai mult timp pe șantiere și locuri neamenajate, o pereche de bocanci de protecție pot face diferența dintre o zi productivă și una de repaus.

Ulterior, când vei dispune de o echipă de oameni și îi vei supune la activități variate în domeniul construcțiilor, va fi necesar să investești în mai multe accesorii: ochelari, mănuși, căști și așa mai departe.

Însă nu uita faimosul proverb englezesc: „we’ll cross that bridge when we’ll get to it”, adică „vom trece acel pod când vom ajunge la el”. Nu trebuie să te preocupi acum de detalii, ci doar să te protejezi, să înveți, să-ți crești businessul.

În concluzie, noi îți urăm baftă în începerea unei afaceri în domeniul construcțiilor. Deși am vorbit în detaliu despre riscuri și accidente, adevărul este că domeniul este unul fascinant – dinamic, motivant și aflat într-o evoluție continuă.

Iar dacă ești curios să afli mai multe despre viața de antreprenor și cum să te acomodezi la ea, îți recomandăm cartea „Mitul antreprenorial”, de Michael E. Gerber.

Related posts

Camera copilului, un proiect serios. Iluminarea artificiala.

Adina Meyers

19 piese de mobilier minimalist care vor fi intotdeauna in tendinte

Adina Meyers

Conceptele nordice KUMA pentru proiectele rezidențiale

Adina Meyers