Solutii Constructive

Animale ocrotite

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să descopere „Animalele ocrotite”, un nou modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 15 iulie 2019, în Sala Atelier de la etajul Muzeului. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15 și vor fi susținute de către Dr. Alexandru Iftime, specialist al muzeului.

Auzim adesea despre specii periclitate, specii protejate, despre necesitatea de a ocroti aceste specii și despre dificultățile întâmpinate de cei angajati în apărarea viețuitoarelor. Peste tot pe planeta noastră și, bineînțeles și la noi în țară, problema protecției naturii este de primă importanță.

 Copiii vor afla de la  coordonatorul cursului că prezența multora dintre speciile de animale într-o anumită zonă poate fi considerată un barometru al sănătății ecosistemelor, deoarece acolo natura este încă „sănătoasă”, nu a fost afectată de activitățile omului. Tinerii cursanți vor afla de ce unele specii ajung să aibă nevoie de ocrotire, care sunt cauzele care împing animalele în situația de a fi periclitate și de a avea nevoie de protecție. În cadrul lecțiilor interactive, iar mai apoi prin jocuri, ei vor face cunoștință cu speciile ocrotite din fauna României, de la croitorul de fag sau fluturele de foc la asprete, pelicanul comun, țestoasa de baltă sau râsul. Copiii vor afla în ce constă ocrotirea de care au nevoie aceste animale și ce putem face fiecare dintre noi pentru a le oferi această protecție. Dacă iubim animalele, să încercăm să le și apărăm: acum au nevoie de aceasta mai mult ca oricând!

Înscrierea participanților se poate face prin formularul de rezervare: https://antipa.ro/rezervari.

Programările se vor face în ordinea înscrierii, în limita a 15 locuri/modul, iar costul de participare este de 180 lei/copil/modul sau 320 lei/2 frați/modul, respectiv 320 lei/copil/2 module.

Sponsor: MOL România

Parteneri: DaVinci Learning, Editura Art

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic Romania, agendacopiilor.wordpress.com.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa: www.facebook.com/muzeulantipa.

Related posts

Gardul: un detaliu arhitectural inedit

Adina Meyers

LUXURYIMOB, un portal profilat pe proprietățile românești de lux care pot fi cumpărate sau închiriate

Adina Meyers

Ghid util: Cum sa-ti vinzi locuinta intr-un mod inovativ

Adina Meyers