LifeStyle

Svea – 60 de ani de experienta in bucatarii

Afacerea companiei a debutat cu fabricarea de cherestea dupa care a trecut la productia de mobilier standard pentru camere de zi si bucatarii, precum si ferestre si usi pentru investitorii individuali. In 1967, Consiliul Muncitorilor a adoptat decizia ca numele companiei sa fie extins la SVEA. Numele este o abreviere derivata din numele regiunii centrale suedeze, Svealand, locul de origine al primei bucatarii proiectate si realizate in 1960.

Ca urmare a cresterii cererii de mobila pentru bucataria moderna, productia s-a dezvoltat si in 1964 a inceput reconstructia liniei de productie.

In aprilie 1989, un nou showroom de bucatarii a fost deschis intr-o veche statie de benzina. Arhitectura cladirii in sine a fost contributia SVEA la un design ambiental placut, showroomul devenind un loc in care clientii au avut ocazia de a vedea ceea ce pana atunci a fost disponibil doar in cataloage.

SVEA are astazi mai mult de 450 de angajati si trei centre de profit: Svea Zagorje, unde se produce mobilierul de bucatarie, Svea Lesna industrija Litija, unde se prelucreaza lemnul masiv si furnirul, si Svea Engineering Ltd., care se ocupa de proiecte speciale. 10-15% din venituri sunt dedicate dezvoltarii generale a companiei.

Dorintele si nevoile clientilor SVEA sunt satisfacute de o gama variata de modele de bucatarii, realizate prin combinarea de elemente si culori diverse.

Incepand cu anul 1998, Svea a infiintat Svea Engineering Ltd., care fabrica echipamente de interior pentru hoteluri, spatii comerciale, statiuni de tratament, centre de recreere, gradinite si scoli.

Calitatea deosebita, dezvoltarea continua a mobilierului de bucatarie si tehnologia imbunatatita de productie vor fi in continuare consolidate prin achizitionarea de 14.000 certificat legate de Total Environmental Management. Planurile strategice de dezvoltare sunt clare si simple. Se va continua punerea in aplicare a obiectivelor stabilite: depasirea asteptarilor clientilor SVEA, competitivitate, extinderea SVEA pe pietele europene, investitia in dezvoltarea pietei.

La 50 de ani de functionare a companiei si la intrarea in noul mileniu, dl Miroslav Štrajhar, MSc., directorul general al SVEA, a subliniat ca reputatia fiecarei companii si mentinerea renumelui nu depind numai de situatia financiara buna si de rezultate, ci si de alte aspecte legate de mediu si comunitate.

Grija fata de mediu, dezvoltarea de produse competitive si ecologice, sistemele de informatii fiabile, precum si promovarea eficienta sunt elementele care constituie formula de succes SVEA.
Bucatariile SVEA sunt exportate in peste 30 de tari de pe mapamond si mai mult de o treime din cifra totala a vanzarilor este realizata pe pietele straine.

In Romania, SVEA pastreaza atributele pentru care a devenit atat de cunoscuta: calitate, functionalitate, design placut si bineinteles grija fata de mediu. Brandul Svea se afla in plina dezvoltare si in Romania si va urmari extinderea showroomurilor in marile centre urbane din tara.

 Material adaptat de Elena Turcu

Related posts

Bonami, magazin online home&deco, intră pe piața din România

Adina Meyers

Chicca Ristorante in Bucarest, primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe

Adina Meyers

Programul Muzeului National de Arta al Romaniei de sarbatori

Adina Meyers