Calatorii Home LifeStyle

Prima pereche de panda roșu din România, la Zoo Brașov

Al doilea exemplar de urs panda roșu a ajuns la Zoo Brașov și va forma, alături de ursoaica Peggy, prima pereche de panda roșu din România, anunță reprezentanții Grădinii Zoologice.

Masculul în vârstă de un an formează, alături de ursoaica Peggy, prima pereche de panda roșu din România.
La Zoo Brașov a venit și o femelă de zebră grant, în vârstă de doi ani, acesta fiind primul exemplar din istoria Grădinii Zoologice Brașov.

„Cele două animale au venit de la Grădina Zoologică Zagreb și, după perioada obligatorie de carantină de 30 de zile, vor putea fi văzute de către vizitatori”, anunță Zoo Brașov.

Până atunci, vizitatorii pot vedea celelalte animale din colecția grădinii, adică aproximativ 400 de exemplare din 113 specii. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Panda rosu – Areal şi habitat:

Panda roşu trăieşte în păduri de foioase şi conifere din climatele temperate din munţii Himalayei, la altitudini între 2200 şi 4800 metri, în zonele din nordul Burmei, Nepal, regiunea Sikkim din India şi zone din vestul regiunilor Sichuan şi Yunnan din China. De obicei, în aceste zone sunt şi desişuri de bambus. Panda roşu, solitar de obicei, este cel mai activ la răsărit, la apus şi în timpul nopţii.

Dietă:

Crengile de bambus (ale cărui frunze constituie principala sursă de hrană a animalului – circa 85-90% din dietă) sunt îndoite astfel încât animalul să ajungă la frunze cu gura. Panda roşu mănâncă de asemenea fructe de pădure, flori, ouă de pasăre şi frunze mici ale altor plante.

Durată de viaţă:

În sălbăticie 8-10 ani, în captivitate trăiesc între 10 şi 14 ani.

Related posts

Grădinile, sursă de inspirație pentru seniori

Adina Meyers

Bec stilizat

Adina Meyers

5 plante de ceai pe care le poti cultiva acasa

Adina Meyers