LifeStyle

Mirosurile neplacute din casa iti dau serioase batai de cap? Uite cum poti scapa de ele!

Fie ca ne place sau nu sa recunoaste, ne-am confruntat macar o data cu problema mirosurilor neplacute din casa. Este o situatie prin care trecem cu totii, ea neputand fi evitata chiar la nesfarsit. Este bine asadar sa fim mereu pregatiti sa combatem acest lucru, mai ales daca suntem niste persoane foarte sociale si apreciem vizitele prietenilor nostri.

In momentul in care mirosul neplacut incepe sa isi faca simtita prezenta primul lucru pe care noi trebuie sa il facem este sa identificam intr-un timp cat mai scurt care este sursa acestuia. In multe cazuri problema se poate rezolva foarte usor, prin simpla aerisire a locuintei, mirosul neplacut fiind o consecinta a umezelii si neaerisirii corespunzatoare a camerelor.

Daca simti ca mirosul vine din baie, atunci inseamna ca trebuie sa verifici cu atentie toaleta, chiuveta, cada / cabina de dus si prezenta sau nu a igrasiei pe pereti. Mediul umed este unul propice dezvoltarii nu doar a igrasiei, ci si mucegaiului ori unele ciuperci care sunt periculoase inclusiv pentru sanatatea noastra. In cazul in care mirosul neplacut vine dintr-o alta incapere, ca de exemplu sufrageria, atunci cauza principala poate fi neaerisirea corespunzatoare ori aparitia mucegaiului.

Dupa ce am identificat sursa mirosului neplacut, firesc, urmatorul pas pe care noi trebuie sa il facem este sa incercam eliminarea sa. In functie de natura sa sunt mai multe solutii pe care le avem la dispozitie. Tine cont ca nu tot timpul aerisirea si ventilarea casei vor functiona foarte bine. In unele situatii vom fi nevoiti sa apelam la solutiile de absorbtie a mirosului, acestea putand fi zeama proaspata de lamaie, otetul alb (pe care trebuie doar sa il amestecam cu apa si sa il pulverizam in aer) si bicarbonatul de sodiu.

O alta solutie care merita luata in considerare, mai ales in cazul mirosurilor persistente (precum sunt cele din baie), este folosirea plantelor de interior care absorb mirosurile neplacute. Acestea nu doar ca vor puncta la capitolul estetica, dar vor si improspata aerul si il vor imbogati cu oxigen. Printre cele mai bune plante in situatia de fata se numara lamaiul, iasomia de Madagascar, muscatele si gardeniile.

Daca tot nu am reusit sa scapam de aceasta problema, atunci este timpul sa apelam la echipamentele special create pentru eliminarea mirosurilor neplacute. Printre cele mai folosite in momentul de fata se numara purificatoarele de aer (care nu doar elimina mirosurile neplacute, si reduc inclusiv poluarea din locuinta ta), dezumidificatoarele (care ajuta inclusiv in reglarea nivelului de umiditate din aer), difuzoarele de arome, odorizantele si asa mai departe.

Related posts

Calmează și repară pielea iritată cu produsele A-Derma

Adina Meyers

Reteta de post: ardei umpluti cu ciuperci si verdeata

Adina Meyers

Asaltul Panasonic

Adina Meyers