Unii pasionati de lectura nu se opresc la a avea o mica biblioteca cu lecturile preferate, ci iau decizii care se reflecta in amenajarea interioarelor caselor lor. Uneori, biblioteca devine elementul de atractie al locuintelor.

Daca esti amator de carti si crezi ca nu ai spatiu pentru o biblioteca cumsecade, mai gandeste-te! Cartile au, de cele mai multe ori, dimensiuni mici, iar orice camera de zi (sau orice alta incapere) are niste spatiu neutilizat care poate fi transformat usor pentru a-ti gazdui materialele de lectura.

Avantajul cartilor este ca nu le accesezi in permanenta, motiv pentru care le poti depozita si pe inaltime daca iti asiguri accesul ocazional la ele, printr-o scara verticala care nu ocupa loc, sau le ordonezi intr-o serie de rafturi astfel incat sa nu deranjezi intreaga compozitie atunci cand scoti cate una.

Sunt multe spatii care pot fi utilizate in acest sens, de la zonele greu de amenajat de sub scara, la peretii care incadreaza usile sau peretii liberi de deasupra patului sau canapelei. Noi iti recomandam sa nu scapi din vedere nici holul de la intrare.

Uneori, poti da si un rol functional acestor biblioteci, altul decat simpla depozitare a cartilor. Daca ai un spatiu mai mare pe care vrei sa-l delimitezi cu un paravan, poti face acest lucru cu o biblioteca. Mai mult, o compozitie cu rafturi si carti pe un perete liber poate tine loc de tablouri sau alte elemente artistice sau de decor mari, atat de necesare intr-o locuinta.

Daca iti doresti o noua biblioteca si nu stii inca ce spatii s-ar potrivi sau daca esti intr-o pana de idei, am pus cap la cap o galerie de imagini interesante!

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Mobila veche transformata in mobila noua

Adina Meyers

Ghid practic pentru mobilarea casei

Adina Meyers

Suporturi cu stil pentru cărți, reviste și ziare

Adina Meyers