Amenajari Exterioare

4 greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand construiesti un gard

Unele proiecte de constructie, asa cum este ridicarea unui gard, le poti face de unul singur, mai ales daca ai putina indemanare. Insa, daca vrei sa ai siguranta ca rezultatul va fi pe masura muncii tale, trebuie sa parcurgi mai intai cateva etape esentiale. Iata ce greseli trebuie sa eviti atunci cand planuiesti sa ridici un gard:

 

Nu ai autorizatie de constructie

In primul rand, atunci cand vrei sa ridici un gard, trebuie sa obtii autorizatiile de construire de la primarie, asa cum este specificat in Legea nr. 50/1991. Conform acestei legi, orice tip de gard, exceptand gardul din panouri mobile, necesita obtinerea unei autorizatii, inainte sa incepi lucrarile.

Ca sa obtii autorizatia trebuie sa depui certificatul de urbanism, avizele si acordurile legale necesare, titlul de proprietate asupra terenului, proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor si dovada ca ai platit toate taxele.

 

Nu ai ales materialele potrivite

Odata ce ai obtinut autorizatia, e momentul sa alegi materialele necesare pentru construirea gardului. Un sfat important este sa cauti materialele potrivite in functie de stilul casei, de functionalitatea si durabilitatea in timp a materialelor si, nu in ultimul rand, de bugetul disponibil.

Desi lemnul este cel mai folosit tip de material pentru gard, tot va fi nevoie sa aplici cateva tratamente daca vrei sa reziste in timp. Pe de alta parte, piatra si caramida sunt mai rezistente, insa presupun mai mult efort de construire. O solutie practica este plasa bordurata de pe Mathaus, deoarece este un material economic, are un design simplu, iar acest tip de gard este usor de construit.

 

Fundatia nu are adancimea potrivita

O fundatie corecta este baza unui gard rezistent, asa ca trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand incepi saparea fundatiei. Astfel, fundatia trebuie sapata la o adancime in jur de 50 cm, iar latimea santului trebuie sa fie cuprinsa intre 30 si 40 de cm.

Totodata, e important de stiut ca nu toate tipurile de gard au nevoie de fundatie. De exemplu, in cazul gardului din plasa bordurata, stalpii zincati pot fi fixati direct in pamant. Astfel, vei reusi sa simplifici procesul de construire.

 

Nu ai luat in calcul toate elementele proiectului

Cand stabilesti proiectul pentru constructia gardului, nu uita sa tii cont de faptul ca trebuie sa lasi spatii si pentru caile de acces, pentru poarta de la intrare si pentru garaj. Calculeaza care ar trebui sa fie dimensiunea fiecarui spatiu de acces si unde vrei sa le pozitionezi.

In plus, poti sa optezi si pentru montarea altor accesorii, precum o cutie postala, o soneria sau un interfon fara fir.

Construirea unui gard este un proiect usor de pus in practica, mai ales atunci cand ai la indemanda toate materialele necesare si respecti cativa pasi esentiali.

Related posts

Tendinte piscine: design, apa, caldura si lumina intr-o simbioza perfecta

Adina Meyers

Scarificarea, aerarea si suprainsamantarea gazonului

Adina Meyers

Cum știți când este timpul să înlocuiți lanțul de drujbă

Adina Meyers