LifeStyle

2 greșeli comune care se regăsesc în rutina de îngrijire zilnică a feței

Experții în dermatologie susțin că majoritatea oamenilor omit obiceiul de a folosi în mod regulat o cremă de față, atunci când vine vorba despre ritualul lor zilnic de îngrijire. Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de importanța hidratării pielii, ceea ce poate duce la probleme cum ar fii iritațiile sau chiar ridurile.

Acum, dacă ai un ten gras, te-ai putea gândi: aceste rânduri nu sunt pentru mine; eu trebuie să reduc secrețiile pielii! Acesta, însă, este doar un mit. Cei cu o piele uleioasă sau cu acnee se tem că hidratarea va face mai mult rău, așa că folosesc produse abrazive pentru a diminua secrețiile pielii. Însă acestă idee este greșită, întrucât în acest fel îți suprasoliciți pielea, ceea ce poate provoca de fapt producerea sebumului în cantității și mai mari. Probabil că nu acesta este obiectivul pe care speri să îl atingi.

Cert este că toată lumea, indiferent de tipul de piele, are doar de câștigat atunci când utilizează cremă hidratantă pentru față în fiecare zi. Este vorba doar de alegerea celei potrivite și aplicarea acesteia în modul potrivit.

Iată două dintre cele mai mari greșeli de hidratare pe care dermatologii le observă în rutina pacienților lor:

1. Sari peste testarea produselor când încerci ceva nou.

Exact ca atunci când încerci un ruj de buze sau un fond de ten pe partea anterioară a mâinii înainte de a-l cumpăra, ar trebui să faci același lucru și pentru produsele de îngrijire a pielii, dacă este posibil. Dermatologii recomandă ca toată lumea să încerce produsele noi pe o zonă mică de pe gât timp de o săptămână înainte de a-l aplica pe întregul ten. Pe lângă faptul că vei putea observa dacă îți place textura cremei pentru față, acest lucru te ajută să te asiguri că nu îți acoperă porii, nu stârnește reacții alergice sau erupții. Și dacă nu poți testa produsul, asigurați-te că verifici ingredientele, în căutarea celor potențial iritante, precum retinolul sau extractele din plante. Acest lucru este deosebit de important pentru cei cu pielea sensibila, care ar trebui sa evite parfumurile și parabenii.

2. Nu folosești crema potrivită tipului tău de ten

Cea mai bună cremă hidratantă pentru față este cea care se potrivește nevoilor tenului tău. Doar pentru că celei mai bune prietene pe care o ai îi place un anumit produs, nu înseamnă că acesta va funcționa la fel de bine și pentru tine. Cu atât de multe produse de pe piață, poți alege formula ideală pentru gelul preferat, creme, loțiuni și unguente. Cheia este să știi care ingrediente sunt cele care se potrivesc nevoilor individuale ale pielii tale.

Dacă ai pielea uscată, de exemplu, se recomandă alegerea unor produse care conțin acid hialuronic și ceramide. Aceste ingrediente rețin hidratarea și îmbunătățesc textura tenului. Ceramidele ajută la restabilirea barierei de protecție a pielii prin menținerea celulelor epiteliale împreună, iar acidul hialuronic poate reține până la de 1.000 de ori greutatea sa în apă, ceea ce înseamnă că face adevărate minuni în ceea ce privește hidratarea pielii.

Dacă ai pielea grasă, seruri sau gelurile fără uleiuri sunt cele mai bune opțiuni. Cei cu pielea predispusă la acnee trebuie să fie atenți în special la ingredientele care ar putea provoca erupții, cum ar fi alcoolul. În schimb, acestea ar trebui să folosească produse hidratante cu ingrediente care previn erupțiile cum ar fi acidul salicilic.

Pentru o gamă largă de produse cu ingrediente naturale, printre care le poți găsi cu siguranță pe cele potrivite tipului tău de ten, îți recomand cosmeticele Gerocossen.

Gerocossen este unul dintre magazinele online la care poți apela atunci când ai nevoie de o cremă eficientă pentru față. Experiența de peste 27 ani a companiei și îmbunătățirile constante efectuate pe baza cercetărilor au condus la fabricarea cosmeticelor care își dovedesc eficacitatea pe termen lung datorită rezultatelor uimitoare.

Related posts

Philips lanseaza trei noi monitoare HD elegante

Adina Meyers

Arctic te provoaca sa castigi in joaca… cu Electronomic

Adina Meyers

Pharmaceris – Dermoinovatii pentru pielea problematica

Adina Meyers