Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Elemente care nu trebuie sa lipsească atunci când îți amenajezi baia

Amenajarea unei băi presupune o atenție distributivă pentru toate obiectele sanitare de care ai nevoie, dar și pentru accesorii, mobilier și finisaje de calitate. Vorbim despre obiecte utile, care nu trebuie să lipsească dintr-o baie, având în vedere că sunt lucruri indispensabile. Pentru ca spațiul trebuie să fie și unul modern, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în baie, fără să aglomerezi.

 

Cele mai importante sunt obiectele sanitare, precum chiuvetă, cabină de duș sau cadă și vasul de toaletă, care trebuie să se încadreze în spațiul disponibil din baie. Trebuie alese în funcție de suprafața băii, dar și în funcție de instalațiile sanitare deja instalate, care nu mai pot fi modificate în anumite băi.

 

Finisaje. Gresia și faianța au cel mai important rol în ambientul de ansamblu al încăperii. Forma plăcilor de gresie și faianță trebuie aleasă în funcție de dimensiunea totală a spațiului, mai ales că, dacă vorbim despre o baie mică, atunci plăcile nu trebuie să fie de dimensiuni mari. Plăcile de gresie de la Piastrelle shop pot fi alese în funcție de culoare, textură și model. Fiind locul în care se face umezeală, plăcile trebuie să fie anti aderente, pentru a te asigura că nu alunecă nimeni în baie. Gresia este finisajul care se montează prima dată într-o baie, dacă este un spațiu mic, atunci este recomandat să fie montată pe diagonală pentru a crea, din punct de vedere vizual, un spațiu mai mare.

Alegerea plăcilor de faianță trebuie să fie direct proporțională cu mărimea pereților deoarece plăci prea mari de faianță pe un perete îngust ar putea micșora și mai mult suprafața totală a peretelui. Încearcă să combini culorile finisajelor cât mai armonios, culorile să fie complementare pentru nu aglomera și mai mult spațiul.

 

Spații de depozitare. Rafturile sau dulapurile de depozitare sunt esențiale în baie. Este locul în care păstrezi anumite produse cosmetice, produse de întreținere a băii, prosoape, loțiuni de dus, etc. Pentru că este inestetic să stea pe jos, încearcă să gândești locuri speciale încă din momentul amenajării. Optează pentru o chiuvetă care poate avea un suport în care să fie încorporat un sertar, pentru a păstra prosoapele. De asemenea, dacă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, atunci folosește la maxim fiecare loc liber. Colțurile pot fi folosite pentru a instala rafturi, la fel și spațiul de deasupra ușii de la intrare. Este locul ideal în care poți monta un raft pe care să depozitezi obiecte ușoare cum ar fi hârtia igienică.

 

Corpuri de iluminat. Băile sunt de obicei spații întunecate, care nu se bucură de prea multă lumină naturală. Pentru a aduce lumina potrivită în interior, asigură-te că alegi tipul de lumină potrivit în locurile principale în care ai nevoie de lumină. Ai nevoie de lumină în zona dușului, la oglinda din fața chiuvetei, dar și o lumina în zona principală a băii. Poți folosi și lămpi, spoturi sau lumini de accent care să bată într-un singur loc, ideal ar fi să fie poziționate la nivelul feței.

 

Mobilierul și accesoriile. Accesoriile dau culoare băii, începând de la suportul în care este păstrat săpunul până la plantele și decorațiunile care pot fi montate pe pereți. Mobilierul trebuie să fie într-o culoare care să se asorteze cu restul finisajelor deja alese, prea multe culori diferite încărcând prea mult spațiul.

 

Related posts

Cum alegi hamacul potrivit. Sfaturi utile – FOTO

Adina Meyers

O grădină modernă şi utilă

Adina Meyers

„Casa mea merită cele mai bune porți metalice”. Iată ce să alegi! 

Adina Meyers