Sezonul cald a sosit și odată cu el piețele s-au umplut de tot felul de fructe care mai de care mai sănătoase – cireșe, căpșuni etc. Poți consuma aceste fructe separat sau în salate, dar, de ce nu, poți pregăti și o prăjitură.
Iată o rețetă care se poate prepara cu orice fructe pe care le găsești în piețe în această perioadă a anului.
„Titlulˮ acesteia este: Prăjitură cu fructe de sezon
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
300 g făină;
250 g zahăr pudră;
120 g unt sau margarină;
150 g smântână;
coaja și zeama de la o jumătate de lămâie;
2 ouă;
½ linguriță de bicarbonat;
Fructe de sezon.
Etapele de preparare sunt următoarele:
- Se freacă zahărul cu untul sau margarina;
- Se adaugă ouăle puțin bătute;
- Se adaugă smântâna, zeama de lămâie și bicarbonatul;
- Se amestecă bine și se adaugă și făina;
- Se formează o cocă;
- Se întinde foaia de aluat în tava unsă în prealabil cu unt;
- Se adaugă fructele;
- Se dă la cuptor.
Poftă bună!
Sursă rețetă: Cartea dulciurilor, Irina Dordea