Amenajari Interioare

Criterii importante de alegere pentru o centrală termică

Chiar dacă sezonul rece a trecut și te gândești că mai ai suficient timp la dispoziție până când trebuie sa iei o decizie, dacă îți dorești să economisești pe termen lung, investiția într-o centrală temică acum este cea mai bună soluție. Dar, în funcție de ce criterii trebuie să alegi centrale termice de la Berluni?

Cum alegem?

Centralele termice nu pot fi alese la întâmplare, mai ales că principala lor calitate trebuie să fie funcționalitatea. Și, chiar dacă în acest moment piața ne oferă o gamă variată de produse, trebuie să știm să facem diferența între produsele care ne oferă un real ajutor și cele nepotrivite. O centrală termică se alege în funcție de locul în care urmează să o montezi. Deci, de la bun început trebuie să știi dacă o alegi pentru casă sau pentru apartament, pentru câte camere, ce suprafață.

 

Cele mai importante criterii de alegere sunt:

 

  • Puterea termică a centralei;
  • Tipul combustibilului;
  • Modalitatea de evacuare a gazelor folosite;
  • Centrală termică convențională sau prin condensare.

 

Ce este puterea termică – acest criteriu este oferit de necesarul de încălzire și este calculat. Sunt făcute studii de fezabilitate, în ceea ce privește necesarul de încălzire al unei clădiri sau a unei suprafețe, acolo unde se estimează necesarul de căldură, folosindu-se indici rezultați din calculele anterioare. Centralele termice pot acoperi necesarul de căldură de care are nevoie o locuință, indiferent de suprafața acesteia, cel mai important este să alegi distribuitorul specializat, care să îți pună la dispoziție servicii de instalare, service autorizat, dacă este nevoie și consultanță ori de câte ori este necesar.

 

Tipul combustibilului – acest criteriu se alege în funcție de tipul combustibilului din zonă. Pot fi centrale termice pe gaz metan, gaz petrolier, lichefiat GPL, combustibil lichid sau solid prin lemne si carbune sau centrală termică electrică.

Centrala termică pe gaze este disponibilă la puteri termice diferite, iar cazanul, dar și sistemul de evacuare, de circulație și de automatizare sunt calibrate și se ocupă de încălzirea agentului termic. Datorită acestui fapt, încălzirea devine realizabilă.

Centrala termică este o sursă de căldură care se bazează pe conversia unei forme de energie, în energia termică și transportă un purtător de căldură ce asigură alimentarea unor consumatori diverși, de încălzire, de climatizare, de preparare a apei calde care este destinată pentru consum, etc.

 

Modalitatea de evacuare a gazelor folosite – acest criteriu se stabilește în funcție de centrala termică aleasă, dar și de locul în care este centrala montată. Dacă este o centrală termică cu combustibil, modalitatea ideală de evacuare este prin tiraj normal sau prin tiraj forțat. La apartamentele aflata într-un bloc este necesar să se folosească o centrală termică cu tiraj forțat pentru că nu depinde de un coș pe care ar trebui să îl construiești, în cazul în care nu este. Evacuarea gazelor se face printr-o tubulatură concentrică, orizontală. Mai sunt folosite, dar nu la fel de des precum evacuările orizontale și evacuările tip ventuză.

 

Diferența dintre o centrală termică și una în condensare – dacă ne raportăm la un consum de combustibil, o centrală termică în condensare consumă cu până la 40% mai puțin. Acest tip de centrală, în condensare se potrivește oricărei instalații de încălzire, indiferent că vorbim despre încălzire în pardoseală, calorifere sau orice alt sistem.

 

Link foto: https://www.berluni.ro/centrala-termica-electrica-ferroli-6-kw-leb-ts.html

 

Related posts

Transforma puloverele vechi in perne potrivite sezonului rece

Adina Meyers

Un penthouse cu stil în Bucureşti

Adina Meyers

Perdelele – accesoriile potrivite pentru o bucătărie nouă

Adina Meyers