Amenajari Exterioare

Cum te poti bucura de intimitate in curte

Intimitatea este foarte importanta atunci cand vine vorba de viata noastra personala. Ea este mai greu de obtinut atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber in curte, deoarece de cele mai multe ori activitatile care sunt desfasurate aici pot fi observate cu usurinta de catre vecini. Asta, desigur, nu inseamna ca o vom ignora, ci din contra, sunt cateva metode prin care ne putem bucura de o mai mare intimitate.

Daca vrem sa fim feriti de ochii curiosilor atunci cand ne petrecem timpul liber in propria curte o buna metoda de a spori nivelul de intimitate este prin amplasarea unui card viu inalt, care sa inconjoare o anumita zona a curtii, astfel incat sa creeze un mic zid in jurul acesteia. Plantele care pot face parte din zid sunt dintre cele mai diverse, insa recomandarea noastra este sa alegi unele care cresc destul de inalt si des.

Tuturor ne place sa ne bucuram de un strop de verdeata, asadar alegerea unui gard viu poate reprezenta o solutie mai mult decat atractiva, mai ales ca pe langa intimitate ne vom putea bucura si de un plus de stil si eleganta. Desigur, va fi nevoie de ceva timp pana ce gardul viu se va dezvolta in mod corespunzator. Trebuie sa luam in considerare mai multe aspecte, precum si sa ne ocupam in mod regulat de ingrijirea sa, insa in final vom ajunge la concluzia ca a meritat pe deplin.

Pe langa gardul viu, o alta solutie la care au inceput sa apeleze tot mai multe persoane care isi doresc ca, pe langa intimitate, sa se bucure de o extindere a casei in care locuiesc, este reprezentata de pergole. Pergolele vin cu avantajul ca ne ajuta sa ne ferim de razele puternice si calde ale soarelui, iar acestea adauga un plus de personalitate curtii noastre. Fie ca preferam sa le construim noi sau sa apelam la un profesionist, pergolele cu siguranta merita atentia ta.

Amplasarea strategica a perdelelor poate de asemenea contribui la sporirea intimitatii de care noi ne putem bucura. Aceasta este una dintre cele mai accesibile solutii pe care le avem la dispozitie, perdelele fiind ideale pentru cei care au la dispozitie un buget foarte limitat. Cu siguranta ai prin casa niste perdele mai vechi pe care le poti folosi prin curte, de ce nu chiar in combinatie cu pergolele.

Related posts

Ingrijirea plantelor pe perioada rece

Adina Meyers

Gradina citadina

Adina Meyers

3 site-uri care te ajută să pui la punct casa pentru şcoală

Adina Meyers