Oare cine nu a auzit pana acum de „arta Feng Shui”? Vorbim de un ansamblu de principii de geomantie potrivit carora formele si mediul ambiant ne pot influenta foarte mult starea. Nici nu este de mirare de ce in ultima perioada tot mai multi sunt cei care s-au hotarat sa isi organizeze in mod armonios locuinta tinand cont de aceste principii Feng Shui. Vom aborda si noi in randurile urmatoare acest subiect, iar in continuarea articolului o sa iti prezentam cateva modificari simple pe care le poti aduce design-ului casei tale astfel incat sa fii o persoana mai plina de energie si fericita.
Incepem discutia noastra de astazi in ceea ce priveste amenajarea in stil Feng Shui chiar cu living-ul. Camera de zi este, pana la urma, incaperea in care ne petrecem o buna parte din timp, asadar energiile de aici trebuie sa fie mereu unele pozitive, nu-i asa? Totul pleaca de la hol, iar asta pentru ca acesta face trecerea dinspre exterior spre interior. Amenajarea sa trebuie facuta astfel incat toate energiile negative de afara sa fie oprite la pragul usii. Acest lucru se poate face prin plasarea unui covor in aceasta zona ori a unor obiecte de mobilier joase. Ai grija sa nu exagerezi insa, pentru a nu crea impresia de aglomerare.
In camera de zi canapeaua, fotoliile, coltarul si asa mai departe trebuie sa fie astfel amplasate incat sa ofere o pozitie dominanta asupra intregii incaperi. Asadar ele nu vor fi asezate cu spatele la usa, iar de preferat este ca acestea sa formeze un usor cerc, lucru care va favoriza discutiile constructive si socializarea. Tablourile si locul in care ele sunt asezate sunt de asemenea importante, deci ai in vedere alegerea unora care prezinta peisaje, rauri, flori, fructe si alte asemenea exemple (pe scurt, imagini care sa te bucure si sa te umple de energie pozitiva). Culorile predominante nu trebuie sa fie unele stridente, ci incearca sa te limitezi la o singura nuanta, de preferat in tonuri calde de verde sau galben.
Legat de dormitor, exista o regula foarte stricta in ceea ce priveste amplasarea acestuia. Mai exact, dormitorul este de preferat sa fie la o distanta cat mai mare de usa de la intrare, astfel incat toate energiile negative de afara sa nu ajunga pana aici. Pana la urma dormitorul este acea incapere in care noi ne calmam, incercam sa ne relaxam si sa ne odihnim in mod corespunzator. De asemenea o sa eviti amplasarea patului aproape de ferestre si de usi, iar la fel ca in cazul camerei de zi din pat va trebui sa ai o vedere clara asupra usii, lucru care iti va permite sa te simti in siguranta si sa simti ca tu esti persoana care detine controlul.
Baia este o alta incapere importanta din casa, iar asta pentru ca aceasta e locul in care noi ne ocupam de ingrjirirea personala zilnica. Aici cuvintele de care trebuie sa tii cont sunt ordine si curatenie. Nu trebuie sa existe probleme cu scurgerile de apa, iar culoarea predominanta e de preferat sa fie griul deschis, nuantele deschise de albastru sau bejul.