Parintii depun un efort considerabil in amenajarea camerei copilului, iar asta pentru ca isi doresc foarte mult sa ii poata oferi tot confortul de care are nevoie. Nu este o operatiune tocmai usoara, iar asta pentru ca un copil are cu totul alte nevoie decat un adult, iar aici nu ne referim doar la modul in care este decorata camera, ci si la mediul pe care il oferim (care se refera in special la temperatura si nivel de umiditate).
Pentru inceput, ca tu sa iti usurezi foarte mult munca atunci cand vine vorba de amenajarea camerei copilului tu, trebuie sa te hotarasti asupra unei tematici. Daca ai un copil mai marisor, atunci iti va fi destul de usor sa faci asta, in functie de care sunt preferintele sale. Daca vorbim de un copil nou nascut o vei lua putin la ghicit si vei opta pentru ceva mai generic. De obicei, pentru baieti majoritatea parintilor opteaza pentru o camera in care supereroii sunt la orice pas, in timp ce pentru fetite printesele reprezinta cuvantul de ordine. Ce iti recomandam noi? Sa incerci sa alegi o tematica cu care cel mic sa fie bucuros pentru o perioada cat mai lunga de timp. De exemplu, tematica de aviator pentru un baiat poate fi o alegere mai mult decat inspirata.
In ceea ce priveste culorile, aici putem spune ca ai o libertate destul de mare de alegere. Asta pentru ca poti sa optezi pentru o varietate de culori si combinatii de culori care sa il faca pe cel mic sa stea de drag in camera lui. De exemplu, verdele pastel si culorile indraznete pot fi alegeri mai mult decat potrivite pentru un baiat, in timp ce pentru fete nu putem gresi daca apelam la culorile blande, precum albastrul deschis sau un galben-crem.
Legat de obiectele de mobilier, e bine ca acestea sa fie unele functionale, precum si potrivite varstei. E recomandat sa incerci cat poti de mult sa imparti camera in cateva zone distincte, si anume zona pentru dormit, zona pentru depozitat, zona pentru jucat si zona pentru studiu. Stim cu totii ca o problema destul de mare in cazul camerei unui copil este legata de dezordinea pe care acesta o poate lasa in urma. Inainte de a ne enerva pe cel mic, suntem de parere ca ar trebui sa ii usuram, mai intai de toate, munca. Daca lui ii va fi usor sa fie organizat, atunci cu siguranta va face acest lucru. De exemplu, nu zita sa mobilezi camera cu piese de mobilier care sa vina cu suficient de multe spatii de depozitare care sa fie la indemana celui mic, dar si rafturi care sa se afle la inaltimea lui.
Pe langa toate cele mentionate mai sus, trebuie sa avem in vedere si crearea unui mediu perfect pentru buna dezvoltare a copilului nostru, iar aici atentia noastra se va indrepta in special catre mentinerea temperaturii si a nivelului de umiditate intre anumite intervale. In ceea ce priveste temperatura, cel mai bine este sa o mentinem intre 18 si 22 de grade Celsius, iar nivelul de umiditate trebuie sa fie undeva in jurul valorii de 55-60%.