O masina de spalat vase este esentiala in orice gospodarie. Chiar daca la prima vedere nu pare profitabila, intr-un timp scurt isi va atenua costul investit.

In acest articol vom descoperi avantajele unei masini de spalat si  eficienta sa in gospodarie.

 

Pentru ca achizitia unui astfel de produs electrocasnic necesita o investitie considerabila, aceasta este recomandata in special in casele unde membrii familiei sunt numerosi si mai ales unde se gateste des.

Iata ce avantaje aduce in casa ta achizitionarea unei masini de spalat vase

 • Timp liber sau timp pentru alte activitati
  Daca 50% din timpul petrecut in bucatarie inseamna pregatirea preparatelor, restul de timp este dedicat spalarii tuturor vaselor si ustensilelor utilizate. Achizitia unei masini de spalat vase te va ajuta sa economisesti timpul tau liber pe care il poti redirectiona odihnei sau altor activitati care necesita prezenta si atentia ta.
 • Consumul unei cantitati de apa si energie scazute
  Spalatul vaselor manual necesita cantitati de apa si energie mari, iar masina de vase va contribui la scaderea  facturii utilitatilor.
 • Capacitatea de vase
  Numarul de vase si ustensile de bucatarie care incap in masina de spalat la un singur ciclu de spalare este surprinzator, daca le aranjezi corect. Iar pe langa spalarea lor, vasele sunt uscate si gata pentru a fi aranjate la locul lor.
 • Spalare eficienta
  Pe vasele spalate cu mana intotdeauna raman urme de grasime sau pete. Vasele spalate in masina de spalat vase sunt curatate eficient si isi recapata luciul.
 • Investitie de durata
  Durata de viata, calitatea, consumul scazut de energie, de apa sunt cele mai bune argumente aduse pentru achizitia acestui electrocasnic.

Ce dezavantaje aduce masina de spalat vase in gospodarie:

Durata ciclului de spalare . Daca te grabesti sa ai vasele curate, masina de spalat nu iti va oferi acest lucru. Un ciclu de spalare dureaza 1-2 ore, iar ciclurile rapide pot influenta calitatea spalarii.
Nu toate vasele sunt potrivite. Exista si vase pe care nu le puteti aseza in masina de spalat vase. In consecinta acestea vor trebui in continuare spalate manual. Printre acestea se numara tigaile, vasele din plastic sau oalele cu capacitate mare.

 

 

 

Related posts

Arta organizării: unde și cum să depozitezi lucrurile în living

Adina Meyers

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers

Tăblii de pat: 25 de idei ingenioase și ușor de realizat

Adina Meyers