Amenajari case Amenajari Interioare

În Braşov: vilă construită în armonie cu peisajul montan

Înconjurată de o lizieră de tuia înalţi, ca o armată de soldaţi protectori, casa cu arhitectură jucată şi acoperiş înclinat (elemente specifice locuinţelor de la munte) a fost construită cu dragoste şi respect pentru peisajul montan, atât de drag proprietarului său.

Originar din Argeş, proprietarul – un tânăr burlac pasionat de natură şi de sporturile montane – s-a stabilit cu ceva timp în urmă la Braşov, atras fiind de frumuseţea oraşului de sub Tâmpa. În 2007, când a început să caute un tren pe care să-şi construiască casa, piaţa imobiliară nu luase încă avânt, aşa că oferta era bogată, iar preţurile erau accesibile. S-a îndreptat către zona Săcele, respectiv cartierul Bunloc, care abia începea să se contureze. „M-a atras foarte mult poziţionarea acestui cartier mărginit de dealul Bunloc şi de pădure, cu pârtie de schi şi cea mai bună zonă pentru parapantă”, ne povesteşte gazda noastră.

I-a plăcut în mod deosebit un teren uşor în pantă, amplasat pe colţ, cu două fronturi stradale, care îi oferea o frumoasă privelişte asupra întregii zone de la baza dealului. Terenul de aproximativ 350 de metri pătraţi are o formă uşor neregulată, ce întregeşte aspectul natural, de munte.

Construirea casei a început în acelaşi an şi a fost finalizată un an mai târziu. Un arhitect din Braşov s-a ocupat de realizarea proiectului, însă întreaga viziune i-a aparţinut beneficiarului. Orientarea celor două faţade ale vilei către vest şi est a urmărit să asigure interiorului lumină naturală din plin pe tot parcursul zilei, dar a ţinut cont şi de perspectiva oferită de peisaj. Astfel, imobilul a fost retras către partea din spate, superioară, a parcelei, rezultând o curte în formă de „L” în zona descendentă a pantei.

În ceea ce priveşte aspectul exterior, tânărul proprietar a preferat o arhitectură specifică zonei de munte, care să se încadreze frumos în peisaj şi care să-l îmbunătăţească. În acest sens, casa are o formă jucată, cu ieşiri în consolă, cu lucarne şi acoperişuri ascuţite, ce par că scrutează depărtările. Construcţia nu perturbă cadrul naturii nici din punctul de vedere al finisajelor, căci proprietarul a ales pentru curte şi gard placări cu piatră naturală, pentru faţade – o tencuială decorativă deloc stridentă, iar pentru acoperiş – o nuanţă închisă, naturală.

Construită din cărămidă termobloc, vila cu o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi este dispusă pe două niveluri: parter şi mansardă. Parterul, configurat în regim open-space, adăposteşte zona de zi, cu living, dining şi bucătărie, toate foarte ample, aerisite, cu treceri fluide dintr-un spaţiu în altul. Tot la parter se află o baie, dar şi garajul cu acces direct din interior. La mansardă, zona de odihnă este împărţită în trei dormitoare spaţioase sub şarpantă şi o baie de dimensiuni generoase.

Fiind situată într-o zonă de munte, unde temperaturile sunt în cea mai mare parte a anului scăzute, casa a fost bine izolată termic şi prevăzută cu o centrală termică cu dublă funcţionare, pe gaz şi cu lemne.

Detalii care contează

Amplasare: Braşov, Bunloc

Tipul locuinţei: vilă

Niveluri: 2 (P + M)

Număr camere: 4

Suprafaţă locuinţă: 180 mp

Suprafaţă teren: 335 ha

Anul construirii: 2008

Pentru mai multe imagini cu exteriorul şi interiorul acestei case accesează galeria foto.

Material realizat cu sprijinul agenţiei imobiliare Kronhouse, tel.: 0786.257.927, cristina.neamtu@kronhouse.ro, www.kronhouse.ro

Text: Oana Voicu

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Solutii de amenajare pentru bucatarii foarte mici

Adina Meyers

Îți place cafeaua? Folosește-o și ca sursă de inspirație pentru amenajarea bucătăriei tale

Adina Meyers

Design colorat pentru locuinta ta

Adina Meyers