O proprietate cu două fețe am putea spune, dacă ținem cont de transformarea uimitoare la care suntem martori, odată ce trecem de la exterior la interior și invers. Pe cât de diferite sunt, cele două stiluri adoptate aduc în egală măsură bucurie și confort proprietarilor.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Amplasată la 40 de kilometri distanţă de Timișoara, în Jimbolia, proprietatea din imagini nu se diferențiază cu mult față de casele din zonă. Vila cu alură trainică, bine așezată, are o arhitectură simplă, cu acoperiș în două ape, completată de câteva elemente decorative în stil rustic: stâlp și soclu placate cu piatră, terasă acoperită realizată din lemn etc. Curtea, amenajată în același stil, nu face nici ea notă discordantă, încadrându-se în tipicul zonei. Surpriza vine însă odată ce pășești în interior, unde designerul timișorean Corina Săftescu a realizat o amenajare elegantă, prețioasă, demnă de o casă boierească.

Proprietarii au construit vila în anul 2000, pe terenul cu o suprafață de 1.000 de metri pătraţi pe care îl dețineau. Au optat pentru varianta de a o ridica în regie proprie, din BCA, pe structură de cadre și stâlpi din beton. Având doi copii, ei și-au dorit o construcţie suficient de mare, cu spații individuale pentru toți membrii familiei, cu cel puțin trei băi și cu numeroase locuri de depozitare.

Mai multe imagini găsiţi în revista Casa Mea septembrie 2016.

Related posts

Cu ce finisezi zona de deasupra blatului de lucru?

Adina Meyers

Ce corpuri de iluminat bucatarie sunt potrivite pentru spatiile moderne?

Adina Meyers

Cum creezi un decor de sarbatoare reusit

Adina Meyers