Înconjurată de o barieră înaltă de vegetație, locuința din imagini se bucură nu doar de intimitate, ci și de o atmosferă tihnită, indusă de aspectul relaxant, ușor sălbatic, al grădinii amenajate după modelul celor englezești.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Au locuit la bloc dintotdeauna, însă, după un timp, încorsetați de spațiile mici ale apartamentului, și-au dorit ceva mai mult. Așa au pornit gazdele noastre, o familie alcătuită din trei membri (părinții și fiica lor), în căutarea unui teren pe care să-și ridice o casă. Era anul 2003 când au început căutările la periferia orașului, căci doreau să achiziționeze un teren ceva mai mare. Treptat, vizionările s-au îndreptat spre zonele încă nedezvoltate imobiliar la vremea aceea, din nordul Bucureștiului, însă și posibilitățile de achiziționare a unei proprietăţi de dimensiuni generoase au scăzut. La recomandarea unei cunoștințe, au mers să vadă un lot în apropierea Lacului Băneasa. Era iarnă, o liniște desăvârșită şi totul acoperit de zăpadă. În zonă existau doar cinci case. În rest, câmp și întinderi albe, de poveste. Atunci, tânărul cuplu și-a dat seama că a găsit locul perfect pentru casă. Au cumpărat terenul în iarna aceea, iar în primăvară au început să construiască locuinţa. Tot printr-o recomandare, au ajuns să lucreze cu biroul de arhitectură Graphic Studio din București. Arhitecții Dragoș Perju și Radu Gâdiuță, ploieșteni, la fel ca proprietara, s-au ocupat de proiect și nu numai.

„Noi nu aveam o idee formată despre cum trebuia să arate o casă. Am învățat foarte multe de la cei doi arhitecți care, practic, ne-au făcut educație despre de ce înseamnă cu adevărat o locuinţă contemporană.”

Mai multe imagini găsiţi în revista Casa Mea septembrie 2016.

Related posts

Ce uită românii să facă atunci când construiesc un șemineu

Adina Meyers

Spațiile de depozitare pot fi încăpătoare și într-o locuință mică

Adina Meyers

Mansarda din casa de la tara

Adina Meyers