Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Gradina urbana cu materiale avangardiste

Intr-un imobil vechi din centrul New York-ului, in plin Manhattan, un spatiu mic situat sub nivelul apartamentului, a fost amenajat foarte original ca o terasa-gradina, utilizandu-se in principal o suprafata de acoperire din materialul Corian al firmei DuPont.

Apartamentul in discutie era situat la parter inalt si fusese remodernizat, iar pentru a se contracara lipsa luminii naturale au fost folosite in interior materiale deschise care reflecta lumina, in speta lemnul de sicomor si otelul, obtinandu-se astfel un spatiu contemporan. Mai exista insa o problema, si anume, suprafata care ajungea la nivelul pamantului, de dimensiuni destul de mici, dar care nu isi gasise o aplicare.

Era vorba de un spatiu foarte intunecos, ingramadit de plante inalte care, de altfel si blocau lumina in apartament. Designerul David Giovannitti a gasit o rezolvare remarcabila, imaginand volumul ca o forma de vapor. Ideea putea fi materializata numai avand la dispozitie un material care izoleaza la apa, in plus fiind si rezistent. Astfel el a acoperit intreaga suprafata a podelei si peretilor cu o „a doua piele” din materialul Corian, realizat de firma DuPont, rezultand o gradina urbana cu tenta de lounge. Dotata cu mobila (chaise longues) si accesorii terasa devine astfel si functionala. Materialul ales reprezinta o suprafata solida care reflecta lumina. Dar nu numai acestea sunt proprietatile sale, in plus nu absoarbe apa si este usor de intretinut. Ca si culoare s-a ales albul pur, atat pentru a se da o senzatie de marire a spatiului cat si pentru a reflecta mai bine.

Mai mult, materialul ales a permis realizarea de forme curbe continui, in special la colturi (de unde si senzatia de „vapor”). Pentru „asezarea suprafetei a fost folosita o structura de aluminiu iar pentru ambientare s-a folosit bambusul, aceste plante asigurand nu numai decorul si protectia la razele de soare ci si un plus de intimidate.

Related posts

Suporturi moderne pentru prosoapele din baia ta

Adina Meyers

Cum alegi plasa pentru terenul de fotbal?

Adina Meyers

Reguli pentru amenajarea unui birou

Adina Meyers