Desert de weekend: prajitura cu cirese si capsuni
Ingrediente:
250 g cirese
250 g capsuni
2 oua
6 linguri ulei
8 linguri lapte
10 linguri zahar
250 g faina
1 varf de sare
1 zahar vanilat
1 praf de copt
Citeste si: Rasfat de vara dulce si rapid: milkshake sau inghetata
Mod de preparare:
Cu mixerul batem cele 2 oua, zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat si praful de sare, iar la sfarsit adaugam praful de copt.
Cand compozitia este omogenizata o turnam intr-o tava tapetata cu unt si faina (se poate folosi forma de tarta cu diametrul de 28). Deasupra aranjam ciresele (spalate si fara samburi) si capsunile scurse bine de zeama. Le punem la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de zece minute, dupa care lasam la foc mai mic (150 de grade) inca 15-20 de minute. Ca sa fiti sigure ca este gata, puteti face proba cu scobitoarea. Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o lasam sa se raceasca bine, o taiem si o pudram cu zahar pudra.
Material preluat de pe www.gustos.ro