LifeStyle

Târgul de la Milano 2019: cele mai noi tendințe în designul interior prin Noblesse Interiors

Tendințele în designul interior pentru 2019 au fost date, printre altele, și în cadrul târgului de la Milano, desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019. Cunoscut și ca “Salone Internazionale del Mobile di Milano”, acesta este cel mai important târg internațional de design interior, cu aproximativ 370.000 de participanți din aproape 190 de țări.

 

Noblesse Interiors participă în fiecare an la acest eveniment pentru a oferi noutăți despre produsele de top și cele mai inedite soluții pentru casă. La fel ca în anii trecuți, ediția de anul acesta a găzduit unele dintre cele mai prestigioase branduri internaționale care și-au prezentat noile colecții și soluții inovatoare în ceea ce privește designul, materialele și funcționalitatea elementelor de decor. Astfel, s-au putut desprinde câteva teme esențiale:

 

 

Corpuri de iluminat

 

“De la simple obiecte funcționale, așa cum erau folosite în trecut, aceste accesorii sunt tratate acum ca adevărate obiecte de design. Creativitatea designerilor de obiect pare să n-aibă limite în ceea ce privește designul și formele tot mai surprinzătoare ale corpurilor de iluminat. Locul modelelor clasice este luat de cele cu forme sinuoase și mai ales cu forme geometrice. De fapt, geometriile au fost o constantă a târgului din acest an, formele geometrice regăsindu-se nu doar la corpurile de iluminat, ci și la alte elemente de decor, cum ar fi oglinzi sau piese de mobilier“, a afirmat Loredana Preda, CEO Noblesse Group International.

 

 

Pe lângă materialele cunoscute precum sticlă, cristale, metal, descoperim anul acesta combinații surprinzătoare de materiale, cum ar fi onix, piele și lemn în diferite esențe exotice.   

 

 

Sistemele de iluminat au și rolul de a crea efecte speciale în decor. Jocurile de lumini și umbre compun o atmosferă specială în interioarele în care sunt utilizate, accentul fiind pus pe soluțiile LED integrate sau flexibile.

 

 

Metale în decor

 

O altă temă foarte întâlnită la majoritatea brandurilor prezente la Milano Fair este metalul, integrat în compoziția multor elemente decorative, dar mai ales la mobilier. Piesele din metal cu finisaj auriu, alamă, cupru sau argintiu dobândesc un aspect luxury, care le oferă eleganță și distincție, fiind ideale în interioarele contemporane luxury, clasice, dar și moderne.

Metalul este atent prelucrat, atât la piesele de mobilier, unde reprezintă elementul predominant, cât și atunci când este folosit ca detaliu și inserții.

 

 

Piatra naturală: omniprezentă

 

Blaturile din marmură nu sunt o noutate, însă atunci când suprafețele din marmură sunt parțial luminate, avem de-a face cu produse inedite, care își vor găsi loc în cele mai spectaculoase case ale iubitorilor de design și frumos. Pe lângă astfel de “bijuterii” s-au făcut remarcate și obiectele realizate din piatră naturală cu aspect brut sau neuniform, îmbinând diferite tonuri și reflexii. “Pietrele naturale apar la blaturi de mese, comode, placări pereți, iar designerii, pe lângă emperador dark sau white carrara – devenite deja “vedete”, sunt în căutarea celor mai rare și surprinzătoare pietre naturale pentru a oferi unicitate pieseor de mobilier și interioarelor create. Pietre precum Verde Imperiale Guatemala, Onice Verde Pakistano, Rain Forest Brown, Crema Cielo, Patagonia ne-au atras atenția și vor face parte din recomandările noastre în proiectele viitoare”, a mai afirmat Loredana Preda, CEO Noblesse Group International.

 

 

Culori vedetă 

 

Deși nu s-a regăsit o culoare vedetă, nuanțele calde au fost cel mai des întâlnite în cadrul ediției din acest an. Tonurile de crem, bej și gri au făcut parte din paleta culorilor dominante.

 

 

Nu au lipsit însă nici accentele puternice de culoare precum roșu, corai, portocaliu pentru cele mai îndrăznețe branduri care au pus accent pe integrarea culorii anului 2019 în interioarele lor.

 

Rolul plantelor

 

Plantele au fost prezente, dar mai puțin dominante ca în anul precedent, rămânând în continuare un element de decor care însuflețește și aduce natura mai aproape de noi în diverse forme de expunere: ghivece supradimensionate, pereți verticali verzi, pereți despărțitori cu oaze de verdeață, ghivece și corpuri de iluminat suspendate cu plante curgătoare.

 

 

Combinații de materiale

 

O atenție deosebită au primit piesele de mobilier care îmbină mai multe tipuri de materiale, cum ar fi lemn, metal și piatră naturală și care fac apanajul interioarelor contemporane.

 

 

În ceea ce privește mobilierul, producătorii propun piese realizate cu finisaje calde combinate cu finisaje reci. Materialul favorit este lemnul în nuanțe închise precum ebano, eucalipt, stejar închis termotratat în varianta lucioasă sau mată. Materialele reci precum metalul, marmura sau sticla prezintă detalii inedite care reflectă minuțiozitatea cu care aceste materiale sunt executate, uneori chiar de artizani sau artiști.

 

 

Panouri decorative

 

“Alte noutăți care pe noi ne-au surprins plăcut au fost panourile decorative și decorațiunile pentru pereți. Însă nu ne referim la panouri simple din lemn, ci la cele realizate prin combinarea de diverse materiale: lemn, piele, metal, rășină, pietre naturale”, a mai mărturisit Loredana Preda, CEO Noblesse Group International. 

 

 

Târgul de la Milano a reunit mii de produse care combină calitatea și tehnologia cu creativitatea designerilor. Gama vastă de articole aduce după sine o multitudine de soluții inovatoare și practice pentru locuințe.

Portofoliul Noblesse Interiors s-a îmbogățit cu colecții noi ale celor mai cunoscute branduri internaționale ce așteaptă să-și găsească locul în casele voastre cu sprijinul avizat al designerilor noștri. Printre principalele branduri de renume din portofoliul Noblesse Interiors, ce integrază peste 350 de producători, se numără: Giorgio Collection, Visionnaire Home, Bentley, Fendi Casa, Daytona, Luigi Volpi, Phillip Selva, Porada, Moroso.

 

##

 

Noblesse Interiors reprezintă un concept original în lumea designului interior pe segmentul premium și luxury, un mix al celor mai frumoase colecții internaționale, alături de servicii complete de design interior pentru realizarea proiectelor de suflet.

Specializați în proiecte rezidențiale, HoReCa, office-uri și publice, designerii Noblesse Interiors sunt, dincolo de profesioniști, creatorii unor interioare personalizate, care reflectă fidel povestea fiecărui beneficiar sau brand în parte.

Noblesse Interiors este parte din Noblesse Group International, companie multibrand din care fac parte și următoarele branduri: studio-ul inSIGN, Palatul Noblesse – Lifestyle Palace, Noblesse Academy și Fusion Arts.

 

Contact:

http://www.noblesseinteriors.com

www.studioinsign.ro

Adresa: Str. Sfinților nr. 7, București, România

marketing@noblesseinteriors.com

Phone: +40 749 280 796

 

Related posts

Sun Balance, protectie si ingrijire pe toata durata verii

Adina Meyers

Rowenta Forever Sharp – cucerește priviri cu stil și eleganță

Adina Meyers

Ce efecte benefice au plantele de interior?

Adina Meyers