LifeStyle

Saint-Gobain Rigips da startul unui program dedicat arhitectilor

Compania Saint-Gobain Rigips, lider pe piata materialelor de constructii, a dat startul in luna noiembrie unui proiect dedicat arhitectilor intitulat „Tendinte si Inovatie”.

Programul a aparut din dorinta de a discuta despre tendintele care vor marca perioada urmatoare de dezvoltare in cee ce priveste proiectarea cladirilor si despre solutiile inovatoare ce raspund la cerintele curente si viitoare.

Prima intalnire a avut loc la Cluj-Napoca, in data de 27 noiembrie 2014. La aceasta intalnire au participat aproximativ 20 de arhitecti de la cele mai importante birouri de arhitectura din Cluj, precum si vice-presedintele OAR Transilvania.

Invitatul special al evenimentului a fost dna. architect Silvia Maldarescu, expert cu 40 de ani de experienta in proiectarea cladirilor din domeniul sanatatii, care a fost si consultant in realizarea primei brosuri dedicate segmentului sanatate realizata de o companie producatoare de materiale de constructii. În cadrul acestui prim eveniment, Saint-Gobain Rigips a prezentat aceasta brosura intitulata “Cream un mediu sanatos pentru serviciile medicale”.

“Am primit cu interes propunerea Saint-Gobain Rigips de a participa ca expert la realizarea unei brosuri destinate constructiilor din domeniul sanatatii prin care sa se propuna acele produse si solutii de punere in opera a produselor Rigips care sa raspunda cerintelor specifice medicale si igienico-sanitare. In cei aproape 40 de ani am proiectat importante cladiri din domeniul sanatatii si ca atare realizarea acestei brosuri si participarea la programul Tendinte si Inovatie mi s-au parut o buna ocazie pentru a impartasi ceva din experienta acumulata de mine generatiilor de arhitecti mai tineri, dar si pentru a studia mai atent performantele noilor produse si tehnici oferite de Saint-Gobain Rigips pentru a le propune pe cele mai potrivite pentru cerintele diferitelor cladiri medicale.” a declarat Arhitect Silvia Maldarescu.

Participantii au fost interesati de subiectele abordate in cadrul intalnirii: proiectare si solutii Saint-Gobain Rigips dedicate pentru cladirile din domeniul sanatatii, solutii pentru o acustica adecvata in cladirile din domeniul educatiei, dar si de studiul de caz de la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti – unde a fost montat un plafon fono-absorbant de ultima generatie.

“Dorim ca acest proiect sa devina o platforma deschisa tuturor arhitectilor ce vor sa inteleaga mai bine starea actuala a pietei de constructii, sa descopere noile produse oferite de Saint-Gobain Rigips, dar si sa inteleaga care sunt tendintele din domeniul proiectarii. De asemenea, speram ca prin aceste intalnim sa cladim o relatie pe termn lung baza pe respect si profesionalism” a declarat Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.

Programul va continua in 2015 cu alte intalniri cu arhitectii, pe agenda fiind incluse orase precum: Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca.

 

Related posts

Cat de des ar trebui sa va curatati electrocasnicele

Adina Meyers

Unde se aruncă măștile și mănușile după folosire

Adina Meyers

Rowenta propune noua generatie de aspiratoare

Adina Meyers