LifeStyle

Saint-Gobain Rigips da startul unui program dedicat arhitectilor

Compania Saint-Gobain Rigips, lider pe piata materialelor de constructii, a dat startul in luna noiembrie unui proiect dedicat arhitectilor intitulat „Tendinte si Inovatie”.

Programul a aparut din dorinta de a discuta despre tendintele care vor marca perioada urmatoare de dezvoltare in cee ce priveste proiectarea cladirilor si despre solutiile inovatoare ce raspund la cerintele curente si viitoare.

Prima intalnire a avut loc la Cluj-Napoca, in data de 27 noiembrie 2014. La aceasta intalnire au participat aproximativ 20 de arhitecti de la cele mai importante birouri de arhitectura din Cluj, precum si vice-presedintele OAR Transilvania.

Invitatul special al evenimentului a fost dna. architect Silvia Maldarescu, expert cu 40 de ani de experienta in proiectarea cladirilor din domeniul sanatatii, care a fost si consultant in realizarea primei brosuri dedicate segmentului sanatate realizata de o companie producatoare de materiale de constructii. În cadrul acestui prim eveniment, Saint-Gobain Rigips a prezentat aceasta brosura intitulata “Cream un mediu sanatos pentru serviciile medicale”.

“Am primit cu interes propunerea Saint-Gobain Rigips de a participa ca expert la realizarea unei brosuri destinate constructiilor din domeniul sanatatii prin care sa se propuna acele produse si solutii de punere in opera a produselor Rigips care sa raspunda cerintelor specifice medicale si igienico-sanitare. In cei aproape 40 de ani am proiectat importante cladiri din domeniul sanatatii si ca atare realizarea acestei brosuri si participarea la programul Tendinte si Inovatie mi s-au parut o buna ocazie pentru a impartasi ceva din experienta acumulata de mine generatiilor de arhitecti mai tineri, dar si pentru a studia mai atent performantele noilor produse si tehnici oferite de Saint-Gobain Rigips pentru a le propune pe cele mai potrivite pentru cerintele diferitelor cladiri medicale.” a declarat Arhitect Silvia Maldarescu.

Participantii au fost interesati de subiectele abordate in cadrul intalnirii: proiectare si solutii Saint-Gobain Rigips dedicate pentru cladirile din domeniul sanatatii, solutii pentru o acustica adecvata in cladirile din domeniul educatiei, dar si de studiul de caz de la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti – unde a fost montat un plafon fono-absorbant de ultima generatie.

“Dorim ca acest proiect sa devina o platforma deschisa tuturor arhitectilor ce vor sa inteleaga mai bine starea actuala a pietei de constructii, sa descopere noile produse oferite de Saint-Gobain Rigips, dar si sa inteleaga care sunt tendintele din domeniul proiectarii. De asemenea, speram ca prin aceste intalnim sa cladim o relatie pe termn lung baza pe respect si profesionalism” a declarat Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.

Programul va continua in 2015 cu alte intalniri cu arhitectii, pe agenda fiind incluse orase precum: Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca.

 

Related posts

Profilul angajatului care a lucrat remote în timpul Covid-19

Adina Meyers

5 recomandari de evenimente pentru weekend

Adina Meyers

Momente parfumate și pline de prospețime până la 100 de zile* de la Silan

Adina Meyers