Amenajari Interioare

Un singur cuier, 3 abordari diferite

La originile sale, cuierul era foarte limitat din punctul de vedere al localizarii sale, holul fiind principalul spatiu din casa unde acesta isi gasea intrebuintarea – era suport pentru imbracamine si accesorii. Insa designul de interior a evoluat, iar astazi ne permite sa exploram zone mai putin obisnuite si functii inedite ale clasicului cuier.

Cuierul practic din birou
Fie ca vorbim de un birou in adevaratul sens al cuvantului sau doar de o zona de lucru amenajata intr-una din camerele locuintei, un cuier de dimensiuni medii sau mici (cu trei-cinci agatatori), montat deasupra suprafetei de lucru, nu este doar util, inlocuind clasica polita, ci devine si un element inedit de design. Puteti cumpara unul colorat sau il puteti reconditiona pe cel vechi vopsindu-l intr-o culoare indrazneata.

Atmosfera de sub cuier
Un living nonconformist sau o zona de relaxare (lounge) reprezinta, de asemenea, spatii potrivite pentru amplasarea unui cuier multifunctional. Asadar, avem nevoie de un cuier simplu, longitudinal, din lemn, cu detalii din fier forjat, care sa „umple” vizual peretele de deasupra canapelei/saltelei. Aceste detalii se potrivesc de minune cu un decor country-chic. Fiind situat deasupra zonei de relaxare, recomandarea noastra este aceea de a nu agata multe haine, ci mai degraba obiecte personale pe care nu le-ati aseza in mod obisnuit intr-un cuier, cum ar fi: un ceas de masa, bijuterii, tablouri, fotografii etc. Mai mult, pentru obtinerea unei atmosfere relaxante, prindeti de fiecare carlig (agatatoare) suporturi pentru lumanari in forma de borcanase/felinare care sa va lumineze discret serile.

Un dormitor care te „agata”
Este adevarat ca in dormitorul bunicii inca mai gasiti un cuier „ingreunat” de „povara” hainelor vechi, insa este timpul ca acesta sa iasa la suprafata si sa se bucure de atentia tuturor. Dressingul a preluat functiile cuierului clasic, rolul sau fiind din ce in ce mai decorativ si mai creativ. O sugestie de prezentare a acestuia, in dormitor, este chiar deasupra patului, tinand locul unei tablii obisnuite. Chiar daca nu face parte din structura patului, acelasi cuier longitudinal despre care am vorbit putin mai devreme incadreaza foarte bine piesa centrala din dormitor. Si pe el il puteti vopsi intr-o nuanta care sa se potriveasca cu restul finisajelor din camera.

Related posts

Tapetul în dormitor: Cum îl alegi pentru un efect wow

Adina Meyers

Casute din materiale reciclate pentru oamenii strazii

Adina Meyers

Design minimalist cu accente glam

Adina Meyers