Amenajari case Amenajari Interioare

Casute din materiale reciclate pentru oamenii strazii

Gregory Kloehn, un artist din Oakland, California, construieste case mobile pentru oamenii fara adapost, din materiale gasite pe strada si reciclate in acest scop.

Proiectul Homeless Homes a luat nastere din dorinta artistului american de a-si ajuta semenii aflati in dificultate. Kloehn isi culege materia prima dintr-o zona industriala a orasului Oakland, unde oamenii obisnuiesc sa arunce ilegal gunoiul. Recicland materiale gasite pe strada, Kloehn a rezolvat problema costurilor implicate in construirea unei case.

Locuintele create de el sunt alcatuite din orice ii pica in mana si poate fi folosit ca material de constructie: paleti, usi de frigider, geamuri de la masinile de spalat. Locuintele sunt de dimensiunea unei canapele, sunt facute pe roti pentru a putea fi mutate cu usurința dintr-un loc in altul, si au acoperisul tuguiat, ca sa se surga ploaia. In rest, nicio casuta nu seamana cu alta, nici la exterior, nici la interior.

Ceea ce conteaza e ca in acest fel oamenii strazii au un acoperis deasupra capului, oricat de mic ar fi. Kloehn lucreaza cu voluntari si tineri de la liceele locale, implicand astfel intreaga comunitate.

Ce ziceti, ar merge si la noi un astfel de proiect?

Related posts

Faianta pictata pentru o bucatarie unica

Adina Meyers

Perdelele – accesoriile potrivite pentru o bucătărie nouă

Adina Meyers

Idei de decorare pentru apartamentul unui burlac

Adina Meyers