Din ce in ce mai des, decorul baii poarta amprenta destinatarului. Aceasta incapere nu mai este una strict functionala, pentru toata familia. Mai ales atunci cand e vorba de case mari, cu mai multe bai, fiecare astfel de spatiu are un „proprietar” a carui personalitate dicteaza amenajarea.

In cazul de fata, baia face parte dintr-un interior spatios, amenajata elegant, si revine dormitorului matrimonial. Cea care si-a pus amprenta asupra decorului acestei incaperi, alegand stilul si cromatica delicata, este doamna casei.

Forma atipica a spatiului nu a ridicat probleme in amenajare, intrucat proprietarii au apelat la ajutorul unui specialist, si anume la arhitecta Alina Alecu. Aceasta a stiut exact cum sa valorifice fiecare unghi pentru a asigura confortul necesar destinatarilor. Repartizarea obiectelor sanitare a fost si ea dictata de forma spatiului. Desi moderne ca stil, prin liniile curbe, acestea se intergreaza perfect in nota feminina a decorului.

Imaginea diafana este completata pe de o parte de cromatica axata pe alb si tonuri pale de bej, iar pe de alta parte de textura si imprimeurile placilor ceramice. Proprietara casei si-a dorit dintotdeauna o astfel de amenajare, asa ca nu i-a fost greu sa identifice finisajele si elementele cu ajutorul carora sa o construiasca. Si totusi, in viziunea ei, lipseste un lucru pentru ca baia sa fie perfecta: o cada retro, cu picioare. Din pacate, forma incaperii nu a permis montarea unui astfel de model in centrul ei, asa cum si-ar fi dorit. Alternativa unei cazi incapatoare, ce permitea montarea pe colt, a fost mult mai practica si potrivita spatiului, care a fost astfel valorificat.
In plus, datorita ferestrei mari, baia este scaldata in lumina naturala, ce amplifica aerul diafan si romantic.

Amenajare realizata de arh. Alina Alecu, tel.: 0722.518.518, e-mail: alina_arh69@yahoo.com

 

Related posts

„Casa mea merită cele mai bune porți metalice”. Iată ce să alegi! 

Adina Meyers

Cum obții bronzul perfect chiar la tine acasă? Află AICI toate trucurile!

Adina Meyers

Gradina care imbina exoticul cu traditionalul

Adina Meyers