LifeStyle

Noi reglementări urbanistice in Otopeni

Implementarea proiectelor din ultimii ani care vizează infrastructura din Otopeni a făcut ca acest oraş din nordul Capitalei să reprezinte alternativa la zonele deja aglomerate, precum Pipera sau Băneasa.

Partea de nord a Bucureştiului rămâne una dintre cele mai căutate, motiv pentru care oraşul Otopeni a cunoscut o dezvoltare importantă, atât ca infrastructură, cât şi imobiliar. Acest lucru se datorează şi autorităţilor locale, care încercă să îmbunătăţească infrastructura şi să găsească soluţii care să menţină în continuare atractivitatea oraşului. Printre acestea se numără proiectele ce vizează atât dezvoltarea reţelei de utilităţi, cât şi amenajarea urbanistică a oraşului cu noi locuri de parcare, spaţii verzi etc. De asemenea, în acest an va intra în vigoare un nou Plan Urbanistic General (PUG) care va aduce câteva reglementări importante.

Despre planurile primăriei am aflat mai multe de la Marian Boangăr, Arhitect-şef în cadrul Serviciului Urbanism şi Amenajare Teritorială Otopeni intr

Oraşul a cunoscut o dezvoltare accentuată în ultimii ani a pieţei imobiliare. Cum comentaţi acest aspect?

M.B.: Piaţa imobiliară din Otopeni a urmat în mare parte trendul pe care l-au avut şi celelalte zone din nordul Capitalei. În perioada 2007 – 2009 a fost o creştere spectaculoasă, după care preţurile şi interesul au mai scăzut în anii ce au urmat, din cauza condiţiilor economice. Interesant este că, în prezent, se simte o oarecare revenire a pieţei şi a interesului în ceea ce priveşte investiţiile în acest sector de dezvoltare, dinamica eliberării autorizaţiilor de construcţie confirmând acest lucru. De exemplu, dacă în 2012 au fost eliberate 233 de autorizaţii, în 2013 numărul lor s-a apropiat de 250. Pentru 2014, după ritmul înregistrat până acum, estimăm că vom avea circa 300 de autorizaţii de construire eliberate până la sfârşitul anului. Un alt aspect important este dat de faptul că, deşi piaţa imobiliară este în continuă dezvoltare, facem eforturi să nu lăsăm lucrurile la voia întâmplării şi să transformăm oraşul într-un cartier dormitor al Capitalei, aşa cum s-a întâmplat cu o parte din zonele învecinate, unde dezvoltarea imobiliară s-a făcut necontrolat.

Mai multe informaţii găsiţi în revista Planul casei mele iunie 2014.  

Related posts

Incepe tIMOn: Targul Imobiliar National vine cu o oferta de peste 15.000 de locuinte

Adina Meyers

Produsele de bedding – cadoul perfect pentru familia ta

Adina Meyers

Mare pentru cei mici: facilități din partea hotelurilor de pe litoral pentru copii

Adina Meyers