Sistemul de izolatie cu celuloza este o solutie moderna si performanta de izolare termica si fonica, realizata prin injectarea sub presiune in spatiul de izolat a fibrei de celuloza.

Materia prima este compusa din material organic obtinut prin reciclarea hartiei, ignifugat, aditivat cu solutie antiseptica pentru prevenirea aparitiei fungilor si tratat impotriva daunatorilor (ex. rozatoare, insecte).

Este de mentionat ca izolatia cu fibre de celuloza prezinta performante termice deosebite: conductivitatea termica a fibrelor de celuloza este de 0.037 kW/mk, mai buna decat cea a izolatiilor clasice cu vata minerala sau polistiren (vata minerala din fibra de sticla: 0.044 W/mk; vata minerala bazaltica: 0.042 W/mk; polistiren expandat: 0.045 W/mk). Deasemenea, proprietatile fizice ale celulozei ii permit sa ajunga in spatii sau zone inguste din jurul instalatiilor aflate in pereti, cum ar fi tevi si conductori electrici, nelasand zone de aer libere care ar putea reduce eficienta izolatiei termice. Prin etansarea peretilor si şarpantelor cu sistemul de izolatie cu celuloza Termocel se elimina infiltratiile de aer, curentii de convectie şi, in consecinta, se creaza o bariera termica eficienta.

Aditional, celuloza actioneaza in distribuitia uniforma a umezelii prin cavitatile unde este folosita, prevenind acumularea ei intr-o zona si ajutand la o uscare mai rapida.

Materialul folosit are un continut reciclabil, impactul fata de mediu fiind deosebit de scazut şi nu contine substante toxice. Alte avantaje constau in costurile mai mici de fabricatie per kilogram fata de alte materiale conventionale iar calitatile si proprietatile izolatiei cu celuloza pot scuti cu 20 – 50% facturile la utilitati. Poate cea mai importanta calitate este aceea ca izolatia este “verde”: spre deosebire de alte materiale de izolatie, celuloza nu retine apa sau umiditatea şi se usuca, comportandu-se la fel ca şi lemnul (din care provine),

Nu sunt folositi poluanti la fabricarea materialului iar acesta nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor de companie.

Mai multe informatii privind modul de aplicare, situatiile in care se poate folosi, avantajele, economiile si preturile izolatiilor cu fibre de celuloza  gasiti pe romanialibera.ro precum si termocel.ro

 

Related posts

Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 130.56 mp

Adina Meyers

Solutii pentru hidroizolarea acoperisului tip terasa

Adina Meyers

Cum eliminam zgomotul din locuinta

Adina Meyers