Cel mai important aspect de care trebuie tinut seama in momentul in care se porneste un astfel de drum este structura de rezistenta, care trebuie sa fie trainica. Informatii pertinente in acest sens poate oferi doar un expert in constructii, in urma realizarii unui studiu detaliat. Tot  va oferi sfaturile in ceea ce priveste recompartimentarea interiorului, in vederea adaptarii functionalitatii lui la nevoile unei familii moderne. Bugetul estimat in prima faza poate fi depasit cu mult, datorita problemelor care pot aparea pe parcurs.

Cele mai frecvente probleme ale unei case vechi pot fi:o fundatie instabila sau cu infiltratii, pardoseli si pereti cu suprafete neuniforme, instalatia electrica veche, instalatia de canalizare, tamplaria veche, care trebuie inlocuita in intregime si, nu in ultimul rand, acoperisul, in majoritatea cazurilor din tigla ceramica.

Vila Bratianu

Imobilul cu volumetrie monumentala in stil neoromanesc din strada Aurel Vlaicu nr.19, al carui arhitect a fost Petre Antonescu, a apartinut marelui om politic Vintila Bratianu, fiind locuinta acestuia. In prezent este clasat monument istoric grupa B casa din 1912. Volumetria si compartimentarea au ramas neschimbate, intr-o stare foarte buna pastrandu-se usile cu ochiuri de geam sablat, lambriurile si plafoanele din lemn, candelabrele de alama, diverse corpuri de mobilier originale.

Renovarea, realizata recent de catre Sc Perfect Roof Construct, a implicat si inlocuirea invelitoarei vechi folosindu-se solutia tiglelor ceramice tip solzi maron inchis cu taietura rotunda oferite de TONDACH Romania, care s-au potrivit cel mai bine cu acoperisul originar.

Vintila Bratianu, fiul marelui om politic Ion C. Bratianu, a fost de profesie inginer, avand studiile facute la Paris. A devenit una dintre figurile marcante ale Partidului National – Liberal, succedand fratelui sau Ionel Bratianu la conducerea acestei formatiuni politice. Ministru de Finante si apoi presedinte al Consiliului de Ministri, Vintila Bratianu a fost principalul teoretician economic si financiar al partidului sau. In perioada 1907-1910, este primarul general al Capitalei putand fi considerat unul din autorii morali ai proiectul de parcelare al fostei Gradini Ioanid, unde pe unul din loturi isi va construi propria vila.[1]

In anul 1916, la 4 august, in aceasta casa a avut loc semnarea Conventiei intre Romania si cele patru mari puteri reprezentate de Rusia, prin care s-a stabit data intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial.[2]


[1] Mihai Sorin Rădulescu, în Lotizarea şi Parcul Ioanid, Vila Vintilă Brătianu, p. 196, ed. Simetria, 2007 Bucureşti.

[2] Constantin Argetoianu, Pentru cei de mâine, amintiri din vremea celor de ieri, vol.III, ed. Humanitas, Bucureşti 1992.

Related posts

Cauți un hidrofor? Citește asta înainte de a cumpăra unul

Adina Meyers

Intretinerea ferestrelor de mansarda in sezonul rece

Adina Meyers

Cum să scazi temperatura cu până la 5 grade C în mansardă cu VELUX

Adina Meyers