Satele din Bucovina au un farmec aparte, iar aceasta nu doar datorita arhitecturii caselor cat, mai degraba, peisajelor care le inconjoara. Casele sunt risipite pe coline si, prin multimea de casute taranesti, care impresioneaza prin simplitate, se remarca cate o vila de vacanta nou construita, care imbina traditia cu inovatia si confortul. In localitatea Sadova, la mica distanta de Radauti, am gasit vila pe care proprietarii au denumit-o „Dor de Munte” tocmai datorita cadrului natural in care a fost construita. Proprietarii, care administreaza o pensiune renumita in zona, au construit casa pentru prieteni, dar si pentru a o inchiria unor grupuri mici de turisti care isi doresc intimitate. Faptul ca terenul pe care a fost ridicata casa avea o panta destul de mare nu a reusit sa ii sperie pe proprietari, cu atat mai mult cu cat in zona astfel de constructii sunt o obisnuinta.
In momentul in care va decideti sa achizitionati un astfel de teren, nu este cazul sa va faceti probleme in legatura cu stabilitatea viitoarei constructii, atat timp cat apelati la serviciile unui proiectant specializat si respectati, cu sfintenie, etapele stipulate de disciplina in constructii. Mai mult decat atat, arhitectii spun ca panta terenului, exploatata de un specialist, poate conduce la punerea in valoare a viitoarei cladiri, care va avea astfel o vizibilitate mai buna pe una dintre fatade. In acest caz, cel mai indicat este ca fundatia sa fie realizata in trepte, cu excavatii minimale. Un alt aspect important este ca fundatia sa se muleze pe teren si sa urmeze, intocmai, panta acestuia. La capitolul rezistenta trebuie sa luati in calcul constructia unui zid de sprijin, terasarea terenului sau executia unui subsol mai amplu. Daca respectati toate aceste etape, casa dvs. va avea mai multe avantaje decat una construita pe un teren normal. Printre atuuri se numara pretul mic al terenului, panorama deosebita, imunitatea fata de viituri si arhitectura spectaculoasa.
Casa de vacanta de la Sadova este construita pe structura din lemn tocmai pentru a fi mai usoara si mai usor de pozitionat in panta, avand fatadele expuse la doua strazi principale. Arhitectura resedintei de vacanta este simpla la prima vedere, elementele de decor fiind construite din coloane, balustrade din lemn si un brau din piatra naturala care este in perfecta armonie cu modul in care a fost decorata gradina – in stil rustic.
La interior, casa este structurata intr-un mod functional, astfel incat cei care locuiesc aici sa aiba intimitate, dar, in acelasi timp, sa aiba posibilitatea sa interactioneze intr-un spatiu comun, situat la parter.
Gradina a fost amenajata cu sprijinul unui peisagist care a vrut sa recreeze un peisaj din natura in imediata vecinatate a casei, prin amenajarea unui curs de apa artificial, a unei minicascade si a unei rocarii extrem de spectaculoase.
Revista Casa Mea te ajuta sa-ti construiesti casa visurilor tale!