„Cand am achizitionat terenul, nu aveam o idee prea bine conturata despre modul in care ne-am fi dorit sa arate viitoarea noastra, casa asa ca am inceput sa ne interesam in revistele de specialitate. Imi amintesc ca am pornit de la conceptul unui living situat pe doua niveluri, insa cand am gasit un proiect care sa ne placa mult, am inceput sa ne pliem pe ideile arhitectului. In urma mai multor discutii, specialistul ne-a explicat solutiile tehnice si constructive si ne-a prezentat in detaliu avantajele si dezavantajele proiectului ales de noi in asa fel incat sa luam decizii in cunostinta de cauza”, isi amintesc proprietarii despre inceputul aventurii numite „Casa visurilor”.
In ciuda faptului ca traim intr-un secol al vitezei, in care rabdarea a ajuns sa fie ultimul atribut al oamenilor, chiar si atunci cand vine vorba de constructii, gazdele noastre nu s-au grabit, pentru ca si-au dorit un produs finit de calitate. „Casa la rosu a fost ridicata relativ repede, in doar cateva luni, dar finisajele exterioare au fost realizate abia dupa un an, pentru ca arhitectul a reusit sa ne schimbe multe dintre ideile pe care le aveam initial. In plus, unele aspecte ale proiectului le-am schimbat din mers. Un astfel de exemplu este terasa, care a ajuns sa fie pusa la adapost, cu acoperis, obtinand astfel un plus de valoare estetica”, mai spun proprietarii. Din cauza faptului ca nu am avut o idee foarte clara asupra viitoarei case inca din prima faza, bugetul alocat a fost suplimentat cu cca. 50-60% din costul initial estimat.
„Una dintre greselile pe care le-am facut pe timpul santierului a fost aceea ca am adus mult prea mult pamant in curte pentru a inalta nivelul gradinii. O parte din cantitatea adusa initial a trebuit transportata inapoi, pentru ca ridicaseram prea mult nivelul solului in comparatie cu fundatia casei si ne temeam ca am putea avea probleme de pe urma inundatiilor.
Casa este construita din caramida, cu izolatie termica de 8 cm si este acoperita cu tigla metalica. Constructia este structurata pe trei niveluri. La parter se afla livingul, care incoporeaza diningul, bucataria, o baie, biblioteca si camera tehnica; la etaj sunt trei dormitoare, doua bai si un dressing, in timp ce mansarda este un open space destinat timpului liber si hobbyurilor membrilor familiei.
Din cauza faptului ca locuinta a fost construita intr-un cartier nou si pentru ca gazdele noastre au fost printre primii proprietari care s-au mutat in zona, au aparut mai multe cheltuieli neprevazute pentru aducerea utilitatilor in curte. „Noi ne-am facut fosa septica proprie si fantana forata. In total, pentru utilitati intr-o zona care abia incepe sa se urbanizeze, se mai platesc in plus, in jur de 5.000-6.000 de euro. Cazul nostru a fost unul fericit, pentru ca vecinii au fost uniti si au facut o asociatie de proprietari care s-a ocupat de aducerea pe strada a curentului electric si a gazelor. Pe cont propriu ne-ar fi fost si mai greu si, cu siguranta, mult mai scump.”
Pentru o vizualizare completa a acestei case accesati galeria foto.
Material realizat cu sprijinul
Aurei Marcovici
0731.99.33.99
Sodolescu Imobiliare si Constructii SRL
www.sodolescu.ro
Arhitect Dragomir Dragan
Telefon: 0723.260.193
Autor: Simona Popa