Oare exista persoane carora sa nu le placa sa isi petreaca timpul langa un semineu care emana caldura si ofera liniste prin sunetul produs de lemnele care ard mocnit? Cu siguranta nu e nimic mai placut decat sa stai alaturi de persoana iubita, atunci cand afara ninge si sunt multe grade sub 0.

Problema e ca in cazul in care locuinta noastra este un apartament atunci e destul de greu, daca nu chiar imposibil sa instalam un semineu clasic. In plus, acesta aduce si numeroase dezavantaje, ca de exemplu faptul ca presupun destul de multa munca atat inainte de a aprinde focul, cat si dupa (aici ne referim evident la indepartarea cenusei si maturarea zonei de langa semineu). De asemenea, necesita lucrari periodice de intretinere.

Ce putem face pentru a ne bucura, totusi, de toate avantajele oferite de un semineu clasic, dar fara a ne lovi de dezavantajele acestuia? Raspunsul este unul destul de simplu: alegem sa cumparam un semineu electric. In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre o astfel de achizitie, iar asta pentru ca ele joaca un rol important in amenajarea locuintei, fiind un element de decor indragit, dar care are si un rol de incalzire absolut necesar in timpul sezonului rece atunci cand afara este foarte frig.

In majoritatea cazurilor un semineu electric amplasat in orice incapere va deveni punctul central de atractie al acesteia. Motivul este unul cat se poate de evident. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste realismul pe care il are flacara, iar asta pentru ca in ultima perioada tehnologia a evoluat atat de mult incat o sa ramai pur si simplu uimit de cat de realist este efectul de flacara. Ambianta creata va fi cu siguranta una unica, iar asta fara a ne lovi de intregul deranj amintit mai sus.

Pe piata gasim o oferta variata de seminee electrice, atat in ceea ce priveste tehnologiile 3D folosite, cat si a preturilor. Gasim modele destul de ieftine, dar la fel de bine si unele care ajung sa coste peste 2.000 de lei. Evident, acestea din urma sunt si cele capabile sa ofere cele mai realiste efecte. Asadar daca bugetul iti permite atunci nu ezita sa iti indrepti atentia catre un semineu electric din aceasta categorie.

Ce iti recomandam noi inainte de scoate banii din buzunar? Sa te asiguri ca modelul pe care tu ai pus ochii este unul in dotarea caruia se afla si o aeroterma dotata cu un termostat reglabil. De ce? Pentru ca inainte de a fi un element de decor, semineul trebuie sa fie si unul cat se poate de functional. Deci trebuie sa ne asiguram ca il putem folosi pentru a incalzi incaperea. Prezenta termostatului este necesara deoarece el ne va permite sa oprim generarea de caldura, lucru care ne va oferi sansa de a folosi semineul electric chiar si pe perioada verii, fara insa a face aerul sa fie si mai cald decat este.

Related posts

Finisaje luxury intr-un apartament din Dorobanti

Adina Meyers

CESAROM a produs un nou format de faianta

Adina Meyers

Automatizarea locuintei inseamna o casa mult mai eficienta din punct de vedere energetic

Adina Meyers