Interiorul cu mobilier modern, foarte actual, cromatica alb-negru in tendinte, atentia la detalii si ideile de optimizare a spatiului, regasite in toata amenajarea, sunt dovada clara a ceea ce inseamna interventia unui designer profesionist intr-o amenajare si cum poate transforma acesta un banal apartament de bloc intr-o locuinta de revista.

Proprietarii sai, un cuplu de tineri foarte deschisi la tot ce este nou si cu viziuni moderne, si-au dorit o locuinta in tendinte, dar care sa fie in acelasi timp calda si primitoare. La recomandarea unor cunostinte au apelat la dna designer Rodica Argint, convinsi fiind ca pentru a avea rezultate la inaltime trebuie sa apeleze la serviciile unui specialist.

Apartamentul relativ mic (90 mp), avea compartimentarile clasice ale unui bloc din anii ’90. Pentru a exploata la maximum fiecare centimetru si pentru a-l transforma intr-un spatiu practic si estetic in acelasi timp, decoratoarea a propus mai intai cteva mici modificari. Zona de la intrare s-a transformat intr-un open space, iar balconul de la bucatarie a devenit parte integranta a acesteia, fiind transformat in zona de dining.

Neavand la dispozitie spatii foarte mari, decoratoarea a pornit de la culoarea alba, folosita ca baza a peretilor, si a combinat apoi tonuri actuale de negru, mov si nuante ale pamntului (gri, bej). De fapt, combinatia alb-negru se regaseste in decorul fiecarei camere.

In living, elementele principale – canapeaua si masuta – sunt un clasic actualizat, contemporan, pe care dna Argint le-a combinat cu un tapet in dungi verticale alb-negru, care da eleganta si pune totodata in valoare biblioteca, unde se afla si zona media. Tabloul de deasupra canapelei, semnat Francisc Chioariu, personalizeaza spatiul, fiind in aceeasi cromatica cu decorul.

Sistemul de iluminat, foarte important mai ales in living, este unul complex. Astfel, s-a folosit un ansamblu de lumini compact, localizat deasupra mesei, realizat dintr-o scafa in care au fost montate spoturi elegante din cristal, un sistem de iluminat pentru draperii, cu lumina calda, de atmosfera, dar si doua lampadare din zona tehno, care dau bine in context. Mobilierul a fost adus pe comanda din Italia, iar tesaturile pentru perdele si draperii au fost alese de la firme prestigioase din Franta.

In bucatarie, decoratoarea a incercat sa obtina un spatiu elegant, creat si cu ajutorul draperiilor in ton cu pardoseala. S-a ales o masa din sticla extensibila, foarte eleganta, alb-negru, si mobilier in tendinte cu elementele decorative care personalizeaza. De asemenea, s-a optat pentru aparatura electrocasnica de top, marca Ariston. Deasupra mesei s-a ales o lampa de design care particularizeaza si confera eleganta spatiului.

Dormitorul matrimonial, cu o suprafata de aproximativ 16 mp, este un spatiu elegant ce combina esentele de lemn natur ale parchetului cu mobilierul wenge si cu tesaturile naturale din in si bumbac, care deschid decorul. Jocul bej-wenge si combinatia de elemente florale cu uni-uri exclud monotonia.

Dormitorul de oaspeti pastreaza aceeasi combinatie de bej, ecru si wenge, la care mai adauga elemente ca aluminiu si sticla, pentru a evita senzatia de apasator. Toate culorile camerei se regasesc in elementele amenajarii si se leaga intre ele.

Material realizat cu sprijinul designerului Rodica Argint prin Roda Definition

 

Related posts

Interior luminos, în stil toscan

Adina Meyers

Aproape de Bucureşti: locuinţă modernă, spaţioasă şi foarte frumos personalizată

Adina Meyers

Transforma caramida in punctul de atractie al unui spatiu

Adina Meyers