Amenajari Interioare

9 sfaturi pentru a te simţi şi mai confortabil la tine acasă

Pentru fiecare dintre noi, casa în care locuim este o oază de linişte şi relaxare. Aici îţi reuneşti familia după o zi de muncă şi îţi recapeţi forţele pentru ziua ce va urma. De aceea,  întreg spaţiul trebuie să fie confortabil. Pentru a obţine acest lucru, trebuie să investeşti în proiecte şi detalii care îi vor oferi locuinţei un grad sporit de confort.

Astfel, îţi vom prezenta câteva sfaturi utile, pentru a te simţi şi mai bine la tine acasă, zi de zi.

Bucură-te de lumina naturală

Primul lucru de care trebuie să ţii cont pentru a avea o casă confortabilă este lumina naturală.

Cum beneficiezi de ea fără a supraîncălzi casa? Răspunsul este simplu: prin parasolarele externe.

Aplicarea lor va reduce nevoia de a avea aer condiţionat şi va spori modul în care lumina naturală va intra în casă.

Cea mai bună soluţie este reprezentată de parasolarele din aluminiu, material des folosit, graţie durabilităţii şi a aspectului său estetic.

Parasolarele din aluminiu se montează pe exteriorul faţadei şi oferă o soluţie eficientă de umbrire.

Pe lângă faptul că oferă un design modern, vor proteja casa de excesul luminii solare, un avantaj în plus pentru o casă mai confortabilă. Găseşti aici parasolare din aluminiu, stabile şi eficiente pentru casa ta.

Ocupă-te de curăţenie

Al doilea sfat pentru a avea o casă mai confortabilă este eliminarea dezordinii. Din cauza lipsei de timp, tindem să amânăm curăţenia generală, atât de importantă în organizarea casei.

Mergi în fiecare cameră şi realizează un inventar al tuturor obiectelor pe care le ai. Vezi la ce serveşte fiecare şi dacă ceva nu îţi este folositor, pune-l deoparte.

Donează obiectele pe care le ai în plus şi vei vedea cum casa va arăta mai bine şi mai puţin aglomerată.

 

Nu uita de exteriorul casei

Dacă ai reuşit să faci curăţenie în interior, nu omite exteriorul! Multe persoane consideră că doar interiorul casei trebuie să arate bine sau confortabil. Nimic mai greşit!

Chiar dacă montezi parasolarele din aluminiu, nu trebuie să te rezumi doar la atât.

Te poţi ocupa de menţinerea unei terase mereu curate sau de florile din faţa casei. Vei vedea, astfel, cât de simplu poţi schimba aspectul exteriorului.

Schimbă decorul şi culoarea pereţilor

De fiecare dată când intri în casă, trebuie să găseşti calmul şi relaxarea de care ai atâta nevoie. De aceea, încearcă să pui accent pe decor şi pe culoarea pereţilor.

O cameră încărcată de negru sau gri te poate indispune. Pune accent pe culori deschise şi vesele care îţi vor da o stare de bine.

În ceea ce priveşte decorul, foloseşte obiectele care îţi plac Fie că sunt mici suveniruri sau obiecte artizanale, acestea se vor potrivi de minune într-o casă confortabilă.

Realizează cele mai inspirate tablouri

Pentru a te bucura de o casă confortabilă, pune accent pe tablouri care să te reprezinte. Dacă ai fost în multe vacanţe şi ai nişte fotografii senzaţionale din locurile preferate, transformă-le în tablouri.

Pozele cu familia vor arăta la fel de bine înrămate şi îţi vor aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când vei intra pe uşă.

 

Alege aranjamentele florale ca decor

Florile îţi vor înfrumuseţa casa într-o clipă! Chiar dacă nu îţi place să decorezi, poţi cumpăra măcar de două ori pe săptămână flori proaspete.

Foloseşte o vază pe care să o etalezi la locul potrivit şi vei crea un decor inedit. În acest fel, vei avea o casă frumos mirositoare, plină de culoare şi prospeţime.

Iluminatul interior, soluţie pentru casa ta

O altă idee pentru o casă confortabilă este atenţia la iluminatul interior. Lampa sau veioza pentru citit vor fi utile atunci când vrei să te bucuri de o atmosferă intimă şi relaxantă.

Optează pentru o lumină caldă, galbenă şi pune accent şi pe luminile puternice, ideale pentru birou sau măsuţa de toaletă.

Amenajează curtea sau grădina

Curtea este un loc confortabil de a petrece timpul liber acasă, alături de cei dragi.

Cum o poţi face să arate şi mai bine? Fântânile decorative, lămpile de exterior sau un leagăn pentru copii sunt doar câteva idei.

Amenajează un foişor unde îţi poţi petrece serile lungi de vară. Dacă ai grădină, decoreaz-o cu ghivece sau cu o bicicletă veche. Prin aceste soluţii, curtea ta va căpăta un aspect nou, atractiv.

Creează un spaţiu magic

Biroul, un fotoliu din puf, terasa din curte…toate pot fi locuri magice în casa ta. Alege locul care te inspiră şi foloseşte-l ori de câte ori vrei să scapi de agitaţia din timpul zilei.

Fie că meditezi sau că bei o ceaşcă de cafea, creează un spaţiu unde poţi să te refugiezi. În acest fel, te vei simţi mult mai confortabil, chiar în liniştea propriului cămin.

 

Indiferent de sfaturile pe care le vei urma, nu uita cât de important este confortul propriului cămin.

Toate aceste elemente pot contribui în mod direct la calitatea vieţii şi la doza zilnică de fericire, pe care le meriţi din plin.

 

Related posts

Blidarul, mic mobilier autentic romanesc

Adina Meyers

Cum să îți amenajezi bucătăria în funcție de trendurile anului

Adina Meyers

Cum alegi masa potrivită pentru zona de dining? 5 aspecte de luat în considerare 

Adina Meyers