Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum să alegi mobilierul pentru living?

Este mult mai ușor să îți schimbi garderoba decât mobilierul. De aceea, alegerea mobilei pentru living trebuie făcută cu scrupulozitate. Datorită impactului financiar, estetic și funcțional pe care îl crează, mobilierul trebuie să fie de calitate și ales în conformitate cu nevoile Dvs.

Care sunt punctele pe care trebuie să le avem în vedere atunci când alegem mobilierul pentru living? În primul rând calitatea materialelor folosite în construcția mobilei. Materialele de calitate sunt mai rezistente și durabile, ceea ce justifică investiția pe termen lung pe care o faceți.

 

Toate componentele și accesoriile corpurilor de mobilier trebuie să fie bine fixate între ele. Acest lucru este posibil doar cu ajutorul feronieriei de calitate. La achiziționarea mobilei pentru living trebuie să acordați atenție felului în care elementele de fixare răspund la utilizare.

 

Spre exemplu, dacă ușile unei servante au un mic blocaj la deschidere înseamnă că nu sunt fixate corespunzător. Evident, nu dorim să procurăm mobilier care va avea nevoie de reparații chiar din momentul în care îl aducem în locuință. Timpul pe care îl alocați pentru verificarea temeinică a produselor pe care le cumpărați nu este timp pierdut!

Alt punct pe care trebuie să îl aveți în vedere este faptul că eficientizarea spațiului este esențială. Un mobilier bine ales va ocupa spațiul living-ului Dvs. în mod adecvat, fără să aglomereze încăperea.

Mai mult decât atât, fiind o investiție pe termen lung, mobila pentru living trebuie aleasă în așa fel încât să fie versatilă din punct de vedere al spațiului pe care îl ocupă și a opțiunilor de depozitare pe care le oferă. Descoperă mobilă pentru living moderna de calitate pe hoome.ro, unde te așteaptă o gamă vastă de seturi de mobila si accesorii complete, atent alese, după numărul pozitiv de recenzii si materialele de calitate din care acestea sunt construite.

Trebuie să luați în considerare că este posibil ca nevoile Dvs. de depozitare să se schimbe de-a lungul timpului. Spre exemplu, taburetele care sunt și cutii de depozitare îndeplinesc două funcții: loc de odihnă și spațiu de stocare. Dacă familia Dvs. se mărește, cu siguranță copii vor folosi taburetele în jocurile lor. Un alt exemplu este canapeaua extensibilă, care este de preferat celei clasice datorită funcționalității extra pe care o prezintă.

Finisajul mobilierului este un alt factor important de luat în considerare deoarece trebuie să confere un aspect estetic plăcut. La alegerea culorilor mobilei trebuie avută în vedere iluminarea camerei – atât cea naturală, cât și cea artificială. Pentru o încăpere întunecoasă, o mobilă finisată în culori închise va produce un efect apăsător, pe când cea în culori deschise va destinde atmosfera.

Dvs. decideți care este stilul care vă reprezintă, clasic sau modern. Indiferent de alegerea făcută, întregul mobilier al livingului ar trebui să se mențină în același tipar. Fie că doriți finisaje viu colorate sau culori neutre, acestea trebuie să se plieze stilului pe care l-ați ales să îl conferiți camerei. Totodată, detaliile fac diferența. Covorul, tablourile  și obiectele de decor, cum ar fi pernuțele decorative, vor crea atmosfera de „acasă” dacă sunt alese în ton cu stilul camerei.

Redecorarea living-ului nu este un lucru ușor și nu trebuie făcut în grabă sau fără un plan. Implicațiile financiare sunt destul de ridicate și de aceea trebuie să luați în calcul toate variantele care ar spori la maxim confortul Dvs. Mai apoi, din aceste variante preferate, să o alegeți pe aceea care se pretează bugetului. Spor la amenajat!

 

Related posts

Spatii functionale si ergonomice intr-un apartament nou

Adina Meyers

De ce să alegi un aparat de aer condiționat din oferta E.ON Cool 

Adina Meyers

Tuse toscane subtile pe un fundal alb intr-o casa din Italia

Adina Meyers