Nu este un moment mai bun decât noul an pentru a vă spori spațiul. Dar dacă o renovare completă nu este în bugetul dvs. acum, nu vă faceți griji. Există o mulțime de moduri de a vă moderniza camera de zi fără a cheltui niciun ban.

De la idei proaspete de amenajare a mobilierului până la schimburi de decor cu impact din ceea ce aveți deja în propria casă, iată ce trucuri de decorare a sufrageriei folosesc designerii, care nu vă vor costa nimic.

Decorați cu frunziș din propria curte

Un pic de verdeață poate schimba radical ambianța camerei de zi. „Este uimitor cât de multă viață se respiră într-un spațiu atunci când încorporezi elemente din natură”, spune designerul Marie Flanigan.

Înainte de a te lăuda cu o plantă de apartament scumpă sau cu flori cumpărate în magazine iti recomandam sa apelezi la propria gradina, ori la cea a bunicii. Mergeți în curtea din spate și tăiați o ramură frumoasă de copac – sau căutați una de-a lungul străzii – pentru a o afișa într-o vază. Ramurile sau crenguțele drăguțe pot fi, de asemenea, puncte focale distractive pe o șemineu sau o măsuță de cafea.

Mutați mobilierul spre centrul camerei

Reamenajarea strategică a mobilierului pentru a crea un flux nou este o modalitate ideală de a revigora gratuit o cameră de zi. Scoateți tot mobilierul de pe perete și apoi mișcați piesele pentru a crea un punct central în centrul camerei. Permiterea circulației în jurul amenajării scaunelor va face camera să se simtă mai spațioasă.

Schimbați schema de perne

Puteți crea o atmosferă complet nouă pentru camera de zi, schimbând pur și simplu pernele decorative. Schimbați pernele din cameră în cameră. Împerecheați-le diferit pentru a găsi combinații de culori și modele care funcționează.

Stagiați rafturile plutitoare pe perete

Probabil că aveți deja un fel de rafturi pentru sufragerie, dar este posibil să nu îl folosiți la potențialul său decorativ maxim. Acestea fiind spuse, s-ar putea să fie timpul să vă scoateți setul de instrumente. Schimbați acele stinghii pentru a le oferi – și accentele de design pe care le afișează – un nou punct de vedere.

Instalarea rafturilor montate pe perete la diferite înălțimi poate ajuta la atragerea ochilor în sus și la crearea iluziei unui spațiu mai mare.

Schimbați punctul focal al camerei de zi

Să recunoaștem: majoritatea dintre noi ne amenajăm camerele de zi în jurul televizoarelor. Motiv pentru care schimbarea punctului focal al spațiului într-o altă zonă poate avea un impact masiv. Orientarea unei canapele către un șemineu sau o piesă de artă nu costă niciun ban. Și poate schimba focalizarea unei camere de zi către un obiect de valoare. Care altfel ar fi trecut neobservat înainte.

Schimbați accentul iluminarii

O schemă de iluminare ambientală caldă poate transforma o cameră de zi plină de viață într-un sanctuar interior primitor în câteva minute. Schimbați lămpile de masă, aplice actuale cu cele din alte zone ale casei dvs. Pentru o nouă vizualizare a iluminării de accent.

Reutilizarea obiectelor pe care le aveți deja este o modalitate gratuită remodela. Dacă aveți lămpi într-un dormitor pentru oaspeți, luați în considerare mutarea lor în camera de zi, unde vă puteți bucura de ele.

Înlocuiți masa de cafea mare cu măsuțe mici

Pentru a profita la maximum de un living micuț este recomandata schimbarea unei măsuțe de cafea voluminoase cu mese de accent mai mici.

Piesele mai mici pot realiza aceeași funcționalitate ca o masă mai mare. Cu toate acestea, sunt ușor de deplasat pentru a găzdui diferite funcții.

Dacă nu aveți o măsuță de rezervă într-una din celelalte camere pentru a schimba, puteți folosi întotdeauna un scaun de rezervă, un puf sau un otoman. Doar asigurați-vă că aduceți o tavă sau o altă suprafață solidă. Asta pentru a acoperi orice este moale și tapițat. Asta dacă doriți să folosiți piesa ca loc pentru așezarea paharelor sau a farfuriilor.

Related posts

Ce mai e la moda în materie de mobila living?

Adina Meyers

Sfaturi pentru alegerea lucrărilor de artă pentru casa ta

Adina Meyers

Cele mai frumoase locuri pentru luat masa: 14 idei de amenajare

Adina Meyers