Calatorii LifeStyle

7 motive pentru care trebuie să știi engleza în călătorii

Există o multitudine de motive pentru a învăța limba engleză, iar avantajele care vin din vorbirea sa în momentul când călătorești sunt numeroase, variate și valoroase. În o grămadă de părți ale lumii engleza este limbă internațională, și deși nu poate fi limba nativă sau cel mai des vorbită într-o anumită țară, engleza este cel mai adesea limba pe care o împărtășesc turiștii și o folosesc localnicii atunci când comunică cu vizitatorii. În cazul în care nivelul tău de engleză nu este unul avansat, dar îți dorești să fie pentru a te putea descurca în călătorii, învață engleza cu Burlington English. Găsești cursuri online, cu profesori calificați, în grupuri mici, cu persoane ce au același nivel de cunoaștere al limbii. Iată câteva motive pentru care ar trebui să știi engleza în călătorii: 

Ușurința de a face rezervări

Pornind de la începutul călătoriei, după ce vei învăța limba, vei putea imediat să rezervi călătoria în care vei urma să mergi. După cum ar afirma mulți pasionați, efectuarea unei rezervări rapide și eficiente este esențială pentru succesul aventurii tale. Irosirea timpului, efortului și posibililor bani pentru traducere și interpretare poate fi un proces destul de stresant, și fără rezultat. 

Exprimi clar ceea ce dorești

Când poți vorbi fluent engleza, este mult mai ușor să întrebi ce vrei și să-ți explici preferințele. De exemplu, dacă te exprimi în engleză, poți comanda mai ușor mâncare gătită așa cum vrei, camere cu aer condiționat sau recomandări de atracții și aventuri care se potrivesc intereselor tale.

Te întâlnești cu localnici și comunici cu ei eficient

Oportunitatea de a te întâlni și de a mânca cu localnici și de a afla despre unul sau două lucruri despre stilul lor de viață este cu siguranță o oportunitate valoroasă pentru o călătorie unică, chiar dacă te afli într-o țară în care engleza nu este limba principală. Este probabil să fie folosit ca bază pentru comunicarea între vorbitori de diferite limbi materne.

Dacă călătorești și vorbești fluent engleza, s-ar putea să fii mai calm și mai încrezător atunci când ai de-a face cu localnicii, obținând în același timp o perspectivă asupra vieților lor.

Ai contact cu diverși alți călători internaționali 

Indiferent de locul pe care călătorii îl numesc „acasă”, engleza este principala limbă internațională de călătorie a turiștilor. De multe ori vei găsi o plăcere să intri în contact cu cineva cu care să poți împărtăși experiența și cu care poți comunica într-o limbă în care te simți în siguranță.

Folosești propoziții relevante și politicoase

Chiar și cel mai elementar nivel de engleză te poate ajuta să înțelegi expresii și cuvinte cheie importante care sunt adesea folosite atunci când călătorești. Experiența în diferite locuri este mai plăcută.

Nu depinzi de nimeni

Dacă vorbești engleza în timpul călătoriei, vă veți bucura de mai multă independență, mai multă libertate și capacitatea de a explora mai independent și creativ decât de obicei.

Îți faci viața mai ușoară

Vei economisi timp și bani prin cercetarea cuvintelor cheie și a expresiilor înainte de a călători într-o țară nouă. Dintr-o perspectivă pur logistică, cunoașterea limbii vă va ajuta să vă urcați în trenul potrivit și să vă găsiți ușor drumul în noul oraș. Definirea elementelor de bază ale limbii nu necesită prea multă pregătire, iar efortul merită.

În concluzie, a învăța o nouă limbă este un plus din toate punctele de vedere. Cu atât mai mult, limba engleză se învață destul de rapid și ușor, grație filmelor, muzicii, afișelor, știrilor, internetului – în ziua de azi, întâlnim peste tot limba engleză, fie că vrem, fie că nu. Sfatul nostru este ca, pe lângă un curs online de limba engleză, să îmbini și alte activități distractive pentru a face tot procesul mult mai haios (precum să asculți muzică, să vizionezi filme, să citești reviste, – lucruri pe care le-am menționat anterior).

Related posts

Pericolele și beneficiile lumii digitale (Eveniment Online)

Adina Meyers

Celebra casa de licitaţii Sotheby’s intră în România

Adina Meyers

Experienţa plăcută de a cumpăra de la CLIMATICO

Adina Meyers