LifeStyle

3 soluții pentru depozitarea motocicletei

Orice persoană posesoare de motocicletă se confruntă, cel puțin în pragul iernii, cu problema depozitării vehiculului pe două roți. Aceeași dilemă apare și când urmează să plece din localitate sau țară pentru o perioadă mai lungă. 

Așadar, unde poți adăposti motorul în condiții bune, fără a-l expune ploilor, zăpezilor și prafului ce-l pot deteriora? Îți prezentăm în continuare 3 soluții practice pentru protejarea motocicletei tale atunci când nu o folosești un timp îndelungat. 

Fă-i loc în garaj

Dacă locuiești la curte și dispui de un garaj sau măcar un șopron, problema ta este pe jumătate rezolvată. Motocicleta te va aștepta în siguranță până când vremea va fi suficient de caldă și uscată pentru a reîncepe plimbările. Trebuie doar să o pregătești corespunzător pentru iernat, ca să te asiguri că va fi în stare excelentă imediat ce se topește zăpada. 

Curăț-o, schimbă uleiul, lubrifiază lanțul, umple rezervorul, golește carburatorul și ridică motocicleta de la sol pe suportul de siguranță, în așa fel încât ambele roți să fie în aer. Demontează bateria și depoziteaz-o într-un loc umbrit și ventilat. Nu uita să acoperi motocicleta cu o husă, chiar dacă se află într-un spațiu închis. Aceasta o va proteja de praf, razele de soare care intră pe fereastră, dacă este cazul, sau de zgârieturi.

Închiriază un spațiu de depozitare

Conceptul self storage capătă din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. Se referă la închirierea unui spațiu de depozitare pe o perioadă determinată de timp, în care o persoană sau o companie își poate depozita bunurile personale sau de afaceri într-un perimetru securizat și accesibil. 

Boxele au diferite dimensiuni, sunt monitorizate permanent și au încuietori duble, așa că poți alege spațiul de depozitare potrivit LaDepozit pentru a-ți păstra motocicleta în siguranță perioade îndelungate de timp. Adăpostirea motocicletei într-o boxă închiriată este similară cu păstrarea în garaj, așa că va trebui să te asiguri că o pregătești corespunzător. 

Folosește un garaj moto pliabil

Dacă nu dispui de un garaj și preferi să păstrezi motocicleta cât mai aproape, există și varianta unuia pliabil pe care-l poți instala în curte. Un astfel de garaj protejează împotriva elementelor naturii și îl poți așeza unde dorești, preferabil într-o zonă cât mai ferită, lângă o construcție care poate oferi o oarecare protecție. Nu uita să montezi un sistem de siguranță și să acoperi motocicleta cu o husă impermeabilă.

Soluțiile de depozitare a motocicletei sunt esențiale pentru a proteja investiția și pentru a menține vehiculul într-o stare bună de funcționare. Cel mai bine este să o depozitezi într-un spațiu închis, cum ar fi un garaj sau un șopron din curtea ta sau a unui vecin, deoarece acestea oferă atât protecție împotriva elementelor naturale precum ploaia, zăpada și soarele puternic, cât și facilitatea proximității. Cu toate acestea, există soluții și pentru cei care nu au acces la un garaj sau curte, cum ar fi spațiile de depozitare închiriate. În orice caz, este important să investești în soluții de depozitare care să protejeze motocicleta împotriva deteriorării și să mențină componentele într-o stare bună de funcționare, astfel încât să te poți bucura de ea pe termen lung.

Related posts

O casa curata fara prea mult efort!

Adina Meyers

78% din bulionul şi pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare!

Adina Meyers

Concurs: Cadouri pentru cei dragi!

Adina Meyers