LifeStyle

Coronavirusul afectează toate organele. Ce au scos la iveală autopsiile pacienților uciși de COVID

Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor. Chiar și pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu coronavirus.

Directorul medical al spitalului Colentina, Sabrina Zurac a afirmat că a făcut mai multe autopsii și a constatat că infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor: principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat pentru Digi24.

Întrebată dacă oameni infectați cu SARS-CoV-2 ar mai fi avut o șansă, Sabrina Zurac a răspuns că rata de viață era peste 20, 30 de ani.

Articole similare

Fum vs. Vapori – de ce să alegi tigara electronica ca metodă pentru a renunța la fumat

Adina Meyers

Nurofen pentru copii

Adina Meyers

Ce face ceramica asa de deosbita?

Oana Voicu