LifeStyle

7 Idei pentru o casă fără dezordine

 

Vrei o casă fără dezordine?  Vestea bună este că o casă fără aglomerații poate fi a ta cu puțin efort, atitudinea corectă și câteva instrumente (plus câteva locuri bune pentru a-ți dona lucrurile).

Dacă sunteți obișnuiți cu un mediu în care există grămezi de dezordine peste tot, schimbarea acestui model poate părea imposibilă. Dar odată ce te-ai obișnuit să trăiești fără dezordine, micile alegeri pe care le faci pentru a rămâne așa nu se simt ca niște treburi; ele devin pur și simplu o parte a vieții de zi cu zi.

Iată câteva idei pentru a vă ajuta să începeți drumul către o casă fără dezordine, precum și modalități de a menține o casă fără dezordine pe termen lung.

Nu lăsați dezordinea să intre

Oprește dezordinea înainte de a începe! Este cel mai simplu mod de a vă asigura că nu se întâmplă niciodată. Acest lucru se aplică dezordinii.

Odată ce apare dezordinea este mult mai greu să o scapi de ea. Mai ales atucni când nu ai timp!  Spune nu achizițiilor impulsive, cadourilor gratuite, ofertelor bune pentru produsele pe care nu le-ați cumpăra altfel, mobilierului salvat de pe trotuar și tot ceea ce nu aveți nevoie sau vă place. Există multe tipuri de dezordine, așa că fii atent pentru a te asigura că nu-l introduci în casa ta.

Rămâi la curent cu facturile

Puteți lua măsuri pentru a reduce aglomerația hârtiei, dar nu o puteți elimina niciodată în totalitate. Pentru a preveni acumularea hârtiei, tratați-le cât mai curând posibil. Cel mai important lucru este să creezi un sistem care să funcționeze pentru tine și să te controleze asupra fluxului nesfârșit de hârtie, nu invers.

Faceți din donație un mod de viață constant

Majoritatea oamenilor adună o grămadă de haine vechi sau obiecte nefolosite pentru a dona ocazional . Atunci când se mută, poate sau când o anumită organizație de caritate cere ajutor. Pentru a vă reaminti că puteți oferi oricând ceea ce nu aveți nevoie, chiar și atunci când nu există nicio ocazie specială, păstrați tot timpul o geantă de cumpărături în dulap. Și ori de câte ori observați ceva pe care nu îl folosiți sau nu îl purtați, plasați-l în sac. Dacă nu sunteți hotărât, așteptați trei sau patru luni înainte de a duce geanta la organizația caritabilă la alegere. Dacă nu v-ați întors pentru a prelua un articol, acesta nu va fi ratat.

Învață să iubești suvenirurile mai mici

O casă fără dezordine nu înseamnă o casă lipsită de decorațiuni sau confort. Modul de a păstra – și de a continua să adăugați – elementele pe care le iubiți este să alegeți ceea ce este mic. Cum ar fi un ornament de suvenir, nu un dulap de suveniruri. Sau util. Cum ar fi o pătură de peluză, nu o colecție de animale de pluș decorative . Gândirea mică și conștientă vă va ajuta.

Cumpărați pentru nevoile dvs.

Dacă achiziționați articole de uz casnic, cumpărați-le doar pentru oamenii pe care îi serviți.  Nu pentru organizarea de petreceri de cină. Puteți tăia cu ușurință o mulțime de dezordine atunci când începeți să faceți cumpărături pentru nevoile reale. Dacă servești în mod regulat cina pentru 20 de ani  poți totuși să îți păstrezi o casă fără dezordini sau chiar minimalistă. Atâta timp cât ești foarte clar în mintea ta despre ce este nevoie și ce este doar pentru spectacol in caz.”

Alegeți cu atenție Organizarea achizițiilor

Iată un paradox: persoanele cărora le place ideea de organizare sunt de obicei atrași de fiecare tip de cutie, container și rafturi care promite să își pună viața în ordine. Cu toate acestea, chiar aceste articole, mai ales dacă sunt cumpărate fără preajmă sau în cantități mari, pot crea și mai multă dezorganizare și dezordine. Înainte de a cumpăra orice produs organizator, asigurați-vă că v-ați organizat folosind ceea ce aveți deja. Dacă acest lucru nu este suficient… Atunci căutați tipul potrivit de organizator înainte de a-l cumpăra.

Definiți-vă stilul

Știind ce îți place te ajută să limitezi numărul de lucruri pe care le iei acasă. Uneori, diferența dintre un minimalist și un acumulator de dezordine este pur și simplu abilitatea de a spune: „Îmi place asta. Dar nu sunt„ eu ”. așa că o voi lăsa aici.”

 

Related posts

Dieta alcalină: Alimente alcaline vs. alimente acide

Adina Meyers

ARISTON: Introducerea directivelor ErP schimba piata de centrale termice

Adina Meyers

6 sfaturi mai puțin știute despre eliminarea tarifelor de roaming

Adina Meyers