Amenajari Interioare

Cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău

Primul pas în strategia de amenajare a livingului îl reprezintă găsirea unei canapele perfecte.

Această piesă de mobilier is the king of the room. Motiv pentru care achiziționarea sa nu trebuie să fie o decizie de moment, ci una atent studiată. Pe lângă faptul că este un obiect pe care nu-l vei schimba prea des, canapeaua are rolul de a dicta întregul concept al amenajării camerei de zi.

În plus, este și un produs în care investești cei mai mulți bani. Așa că ai destule motive ca găsești ceva care să te mulțumească pe deplin. Descoperă mai departe ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când îți alegi o canapea nouă.

Ține cont de stilul amenajării

Chiar dacă această piesă de mobilier reprezintă punctul central al decorului, fără îndoială orice persoană are un stil de amenajare preferat. Așadar, în cazul în care intenționezi să-ți achiziționezi o nouă canapea gândește-te care va fi abordarea pentru livingul tău. Îți dorești

  • un spațiu boho chic,
  • decor clasic,
  • o amenajare minimalistă sau scandinavă?

Atunci și canapeaua trebuie să fie potrivită pentru ambientul ales.

Acordă atenție tipurilor de canapele

Câte tipuri de canapele există? Ei bine, destul de multe cât să-ți facă alegerea dificilă.

Dacă ne referim la formă, ai de ales între canapelele simple cu două sau trei locuri. Care nu ocupă prea mult spațiu, variante fixe ori extensibile. Colțare cu funcționalități sporite, la fel, fixe sau extensibile. Și reclinere care au la bază un sistem de întindere a spătarului. În ceea ce privește modelul, poți alege între canapelele

  • Chesterfield, cu brațele curbate spre exterior,
  • Loveseat care se potrivește perfect unui living mic,
  • modelul clasic Bridgewater, varianta modernă sau modulară.

Ia în calcul materialul pentru cadru și tapițerie

Este important să nu-ți limitezi prea mult bugetul dacă vrei o canapea care să reziste în timp. În acest sens, materialul joacă un rol esențial, atât pentru cadrul canapelei cât și pentru tapițerie. Dacă vrei un produs durabil, optează pentru un cadru confecționat din lemn sau metal. Restul componentelor pot fi confecționate din plăci de PAL ori alte materiale mai puțin solide. Pentru tapițerie trebuie să acorzi atenție și considerentelor estetice pe lângă calitate și rezistență în timp. De exemplu, dacă alegi canapele din catifea de la Poetic-Store.ro vei obține un living spectaculos, dar în același timp te vei bucura și de un obiect de mobilier foarte bun. În general, cele mai populare variante de tapițerii și relativ ușor de întreținut sunt catifeaua, pielea, bumbacul și stofa.

Stabilește mărimea potrivită a canapelei

Dimensiunea livingului tău va determina și mărimea canapelei. Dacă ai la dispoziție un spațiu generos, atunci poți investi într-un colțar modular sau într-un set deosebit format din canapea și fotolii. În situația în care, dimpotrivă, camera de zi nu este prea generoasă, este indicat să te orientezi către o canapea mai mică, poate cu două ori cel mult trei locuri ca să nu aglomerezi livingul. Este adevărat că orice persoană își dorește ca un astfel de produs să fie mai mare pentru că oferă un confort sporit, însă cu cât canapeaua este mai voluminoasă cu atât va ocupa mai mult loc în living fără să aducă în mod special un confort în plus.

Definește utilitatea canapelei din living

Această piesă de mobilier poate îndeplini diverse roluri, ceea ce înseamnă că prin achiziționarea unui produs potrivit vei beneficia de avantaje multiple. Așadar, dacă vrei o canapea practică, mergi pe o variantă compactă, extensibilă, mai ales dacă primești des musafiri, dar nu ai un living prea spațios. Dacă obișnuiești să-ți petreci timpul citind sau urmărind serialul preferat, poate ți-ar prinde bine un recliner ca să poți adopta poziții cât mai comode.

 

Atunci când alegi o canapea trebuie să ții cont de toate aceste aspecte deoarece este vorba de o piesă de mobilier cu un potențial estetic considerabil, dar totodată definitoriu pentru stil, confort și funcționalitate. Decizia va fi una pe termen lung, așa că ai grijă ca achiziția să se bazeze pe nevoile tale, dar și pe ceea ce îți oferă spațiul din living.

 

Related posts

„Am valorificat la maximum mica noastră parcelă de pământ”

Adina Meyers

Alege proiectorul potrivit pentru un cinema in aer liber

Adina Meyers

Cele mai bune geamuri termopan

Adina Meyers