Home LifeStyle

7 filme în premieră mondială la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc

Șapte filme vor avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. Proiecțiile au loc în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Organizatorii TIFF anunță că selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a festivalului cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate în prezența realizatorilor. TIFF va avea loc între 31 iulie și 9 august la Cluj-Napoca.

Lista filmelor

Filmul „Malmkrog” al lui Cristi Puiu, care a câștigat Premiul de regie în secțiunea Encounters la Berlinale, se va vedea pentru prima dată în România la TIFF.

De asemenea, de la Berlin vine și „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, dar va fi proiectat și filmul lui Dan Chișu „5 minute”.

Alte filme românești care vor prezentate la TIFF sunt „Și poate mai trăiesc și azi”, al lui Tudor Cristian Jurgiu, iar în premieră absolută va rula și „Început” al lui Răzvan Săvescu.

Despre deportările din anii ‘50 în Câmpia Bărăganului vorbește noul film al lui Andrei Zincă, „Și atunci… ce e libertatea?”, iar povestea episcopului greco-catolic Iuliu Hossu a fost transpusă pe ecran de Nicolae Mărgineanu în „Cardinalul”.

În cadrul TIFF vor fi proiectate și documentare, printre care „Lemn”, realizat de Monica Lăzurean Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger, care demască acțiunile ilegale de defrișare ale marilor companii exploatatoare sau „Colectiv” (r. Alexandru Nanau), despre tragedia din Clubul Colectiv din București.

Related posts

Cum realizezi modele pe materialele textile cu ajutorul fructelor si legumelor

Adina Meyers

Mini Floating Nightstand

Adina Meyers

Prin tehnologia flexibila OLED

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe