Dacă există un moment perfect pentru a-ți reamenaja casă, acela este începutul unui deceniu. După 10 ani de aceleași vechi tendințe este timpul pentru schimbarea culorilor. Dar și împrospătarea bucătăriei cu una dintre ideile preferate de designeri. Sau, pur și simplu, adăugarea unei noi piese de decor.

 

Profesioniștii în domeniu arată că tendințele care domină în 2020, dar care se vor folosi și după, sunt variate. De la bleumarin și tapet floral, până la dulapuri colorate. Așadar, indiferent de gusturi, există ceva pentru toată lumea.

 

Iată care sunt 6 dintre cele mai populare tendințe pentru următoarea decadă:

 

  1. Accente vintage

 

Istoria se repetă, mai ales când vine vorba de decorarea casei. Obiectele vintage, precum picioarele sculptate din lemn, sunt din ce în ce mai întâlnite. Însă sunt, mai degrabă, omagii ale anilor 1890 și începutul anilor 1900.

 

Nu te aștepta să vezi elemente de epoca peste tot. De dată acesta, designerii optează doar pentru una sau două piese în acest stil pentru o locuința.

 

  1. Nuanțe de bleumarin

 

Culoarea anului 2020 este bleumarinul clasic. Ceea ce înseamnă că te poți aștepta să vezi des această nuanță și în următorii ani.

 

Albastrul închis oferă contrastul perfect. Atât pentru interior, cât și pentru exterior, indiferent de stilul ales, tradițional sau modern. Fie că îl folosești pentru actualizarea mobilei de bucătărie sau pentru living. Acesta primește un aspect nou și dramatic, cu finisaje albe contrastante și lemn.  Nuanța de albastru închis oferă un aspect impunător. Fără a închide complet încăperea.

 

O opțiune de a o include în casă ta este să creezi un perete accent. Eventual, cel cu canapeaua, în mijlocul căruia să prinzi un tablou canvas cu fundal alb. Rezultatul va fi unul extraordinar. Peretele respectiv devenind punctul central al încăperii.

 

  1. Tapet cu flori

 

Tapetul floral există de ani de zile și vei vedea în continuare modelul, doar că actualizat stilului modern. Flori de dimensiuni mari, culori îndrăznețe și chiar versiuni metalice vor putea fi observate în alegerile profesioniștilor.

 

O opțiune foarte bună sunt nuanțele pudrate pentru băi și holuri. Dacă îți este teamă că va fi greu de întreținut, află de aici cum îl poți curată.

 

 

  1. Bucătării care nu sunt albe

 

Dacă există o tendința de design care definește anii 2010, această a fost bucătăria complet albă. Dar în 2020, designerii prezic o schimbare către spații care adopta și alte culori. De exmplu, există o preferință pentru dulapuri, insule și rafturi din lemn, acestea permițând proprietarilor să păstreze o atmosfera luminoasă și aerisită, fără a se limita la alb.

 

  1. Măslini

 

Dacă 2019 a fost anul smochinului, 2020 se pare că va fi cel al maslinului. Deși nu este foarte extravagant, acest copăcel este preferat pentru silueta să.

 

  1. Elemente din ratan

 

Acest material nu trebuie pus deoparte. Ratanul sau răchită revine cu forțe proaspete în următorii ani. Acest element aduce căldură și o atmosfera de calm oricărei case. Întâlnit în piese de mobilier precum măsuțe de cafea și scaune, dar și corpuri de iluminat, ratanul este o modalitate simplă de a echilibra balanță dintre modern și tradițional.

 

Așadar, dacă plănuiești o reamanajare a locuinței în viitorul apropiat, ia în considerare tendințele actuale, pentru a avea o casă pe care orice designer de interior ar invidia-o.

 

 

Related posts

Care sunt cele mai importante 5 beneficii ale cabinelor de duș din sticlă?

Adina Meyers

Idei de folosire a albului în amenajarea apartamentului tău

Adina Meyers

Escapadă romantică într-un colț de rai

Adina Meyers