Calatorii LifeStyle

Un olandez construieşte un sat de vacanţă ecologic la poalele munţilor Ciucaş

Un nou concept turistic a fost lansat la Vama Buzăului, în judeţul Braşov. Un investitor olandez, îndrăgostit de peisajele pitoreşti şi de tradiţiile locului, a decis să construiască, în parteneriat cu primăria, un complex de case de vacanţă ecologice şi ultramoderne. Prima casă este gata, iar până în 2020 vor fi ridicate alte 67.

Peste 4 ani va fi gata satul de vacanţă ecologic imaginat de Gerard Doedee, un geolog olandez pasionat de comorile naturale ale României şi îndrăgostit de Transilvania.

"Am ales acest loc pentru că aici încă se mai păstrează valori aproape dispărute în Europa, dar şi în lume. Este vorba despre valori ecologice dar şi umane, legate de felul în care încă mai trăiesc oamenii de aici", spune oldandezul.

Cele 68 de case au fost concepute de un tânăr arhitect italian. S-a inspirat din casele tradiţionale româneşti de la Muzeul Satului din Bucureşti.

Căsuţele prietenoase cu mediul sunt dotate au panouri fotovoltaice pentru energie electrică şi apă caldă, apa curentă vine direct din izvoarele din zonă, iar terasele au acoperiş verde.

Proiectul început de Gerard şi de câţiva investitori români la poalele munţilor Ciucaş a stârnit interesul primăriei locale.

Casele de vacanţă eco vor fi vândute sau închiriate. Investiţia se apropie de 15 milioane de euro.

Material preluat de pe http://stiri.tvr.ro

 

Related posts

Tusea nu-ti da pace? Acum ai solutia!

Adina Meyers

(P) Holograf, Compact și Cristi Minculescu & Iris se reunesc pe aceeași scenă, la Arenele Romane

Adina Meyers

Praktiker marcheaza 10 ani de prezenta pe piata din Romania

Adina Meyers