LifeStyle

6 jocuri de societate care nu ar trebui să lipsească din casa ta

Ți-ai amenajat complet casa, dar simți că lipsește ceva? Că tu și prietenii tăi vă plictisiți când vă întâlniți la tine acasă? S-ar putea să fie vorba despre jocurile de societate. Aceste jocuri au mai multe beneficii: sunt un bun exercițiu pentru creier, te învață să creezi strategii, te ajută să-ți cultivi răbdarea, contribuie la reducerea stresului și favorizează socializarea. Iată ce jocuri de societate nu ar trebui să lipsească dintr-o casă primitoare:

1.       Șah

Șahul este cel mai cunoscut joc al minții, iar povestea apariției sale este fascinantă. Se spune că jocul a fost inventat în vechea Persie, de către un vizir, pentru împărat. Împăratului i-a plăcut mult jocul și a dorit să îi ofere o răsplata inventatorului. Acesta a cerut să i se dea un bob de grâu pentru primul pătrățel, de două ori mai mult pentru al doilea, încă de două ori mai mult pentru al treilea ș.a.m.d. (1, 2, 4, 8, 16, 32, 64….). Deoarece tabla de joc avea 64 de pătrățele, numărul de boabe care corespundea celei de-a 64-a pătrățele era de aproximativ 18,5 cvintilioane!

2.       Jocul de cărți

Jocul de cărți este nelipsit din orice casă și are avantajul de a putea fi luat oriunde datorită dimensiunilor mici. De asemenea, cu același pachet de cărți pot fi jucate zeci de jocuri diferite, deci este imposibil să te plictisești când ai un joc de cărți la îndemână.

3.       Uno

Acesta este un joc de cărți mai deosebit; chiar dacă cu acest pachet de cărți se poate juca doar jocul de Uno, el tot rămâne extrem de popular. Uno este varianta americană pentru Macao, produsă de Mattel și potrivită pentru jucătorii de la 7 ani în sus. S-au lansat mai multe variante ale acestui joc, cea mai cunoscută fiind Uno Flip, apărută în 2009.

4.       Monopoly

Îți plac serile lungi de jocuri, care se întind până la orele dimineții? Atunci cu siguranță trebuie să ai un joc de Monopoly în casă. Jucătorii aruncă cu zarul pentru a se muta pe tabla de joc și se dezvoltă construind case și hoteluri. Jucătorii de succes adună chirii de la oponenți, forțându-i să dea faliment. Jocul este numit după conceptul de monopol, adică dominația unei singure entități asupra unei piețe, și a fost inventat de Lizzie Maggie în Statele Unite în 1903 sub numele de The Landlord’s Game.

5.       Coloniștii din Catan

Acesta este un joc mai nou, creat de Klaus Teuber și lansat în 1995 în Germania. Jucătorii își asumă rolurile de coloniști, fiecare încercând să construiască și să dezvolte exploatații în timp ce tranzacționează și achiziționează resurse. Jucătorii câștigă puncte pe măsură ce așezările lor cresc; primul care atinge un număr stabilit de puncte, de obicei 10, câștigă.

6.       Bingo

Bingo este un joc de noroc în care fiecare jucător potrivește numerele de pe cartonașul din fața sa cu numerele pe care gazda (apelantul) le extrage la întâmplare, marcând numerele selectate cu plăci. Acest joc poate fi jucat acasă cu propriul echipament sau în săli de jocuri, alături de alte persoane. Vrei să știi dacă acest joc te atrage? Încearcă online bingo mai întâi!

Related posts

5 evenimente recomandate pentru acest weekend

Adina Meyers

România, la un pas distanţă de a avea o lege anti-bullying

Adina Meyers

Laboratorul de Teatru DENS – ediția a III-a Actori din patru teatre și independenți, patru regizori ruși, patru spectacole realizate în cinci zile

Adina Meyers