Decor Home

Tipuri de pensule pentru pictură. Cum alegi produsul potrivit?

Pictura este o activitate potrivită atât pentru cei care vor să activeze la nivel profesional în domeniul artei, cât și pentru cei care o abordează ca pe un hobby. Pentru a putea face performanță în orice direcție este necesar să îți perfecționezi abilitățile în mod constant. 

Nu vei putea face acest lucru fără a folosi uneltele potrivite, iar pensula este principalul element de care ai nevoie și pe care trebuie să îl alegi corect. Iată care sunt tipurile de pensule pentru pictură și cum le alegi:

Tipuri de pensule pentru pictură în funcție de forma capului

Pensulele pot fi clasificate în funcție de mediul în care urmează să lucrezi, iar pentru pictură pot fi folosite majoritatea pensulelor. Ce trebuie să ții minte este că diferitele forme ale capului pensulelor se folosesc în funcție de vopsea. Alege pensule de calitate de la Pictor Shop odată ce afli toate cele necesare despre ele. Iată cum se clasifică acestea și când să le alegi:

Pensula lată

Pensula cu cap lat este plată, dar mai lată și cu păr mai scurt. Se folosește pentru a aplica un strat gros și o cantitate mai mare de vopsea, pentru mișcări controlate.

Pensula plată

Aceasta este similară cu cea lată, însă firele sunt mai scurte și capul mai îngust. Pensula cu cap lat te ajută să faci linii controlate și colțuri cât mai bine definite.

Pensula evantai

Pensula cu cap evantai este greu de confundat, deoarece forma acesteia este foarte sugestivă. Se folosește pentru a crea linii cât mai clare pentru elemente precum tufișurile sau copacii. 

Pensula filbert

Forma pensulei cu cap filbert este ovală, cu fire lungi și se folosește pentru a face linii groase și definite.

Pensula rotundă

Pensula rotundă are, contrar numelui, o formă ascuțită la vârf și este una dintre cele mai versatile tipuri de pensule. Se folosește pentru a crea detalii cât mai controlate, atât prin linii subțiri, cât și prin cele mai groase.

Pensula liner

Pensula liner este foarte subțire și se folosește pentru a trasa linii cât mai subțiri și detalii de dimensiuni foarte mici.

Ce tipuri de pensule folosești pentru fiecare vopsea

Dincolo de forma capului pensulei, contează și tipul de păr pe care îl are fiecare cap de pensulă. Firele sintetice se pot folosi în cazul picturii în ulei, iar acestea sunt și opțiuni prietenoase cu bugetul, adică potrivite pentru începătorii în ale picturii.

Pensulele cu fire din păr de porc sunt potrivite pentru picturile în ulei de asemenea, în special în cazul vopselelor vâscoase și dacă vrei să aplici straturi groase.

Pentru pictura în acuarelă se recomandă firele din păr de veveriță, deoarece capul pensulei trebuie să-și mențină forma pe parcursul aplicării.

Vopseaua acrilică se aplică cel mai bine cu ajutorul pensulelor cu fir sintetic, deoarece este important ca firul să fie cât mai flexibil.

Investiția într-o pensulă de calitate este recomandată indiferent de nivelul la care te afli, dar pensulele din fir sintetic vor fi potrivite pentru începători sau pentru copii. Odată ce devii mai sigur pe abilitățile tale poți alege modele diferite, mai scumpe.

În ceea ce privește forma capului pensulei, poți achiziționa de la început un set care să cuprindă toate tipurile de pensule, pentru a avea mai multă libertate. În acest fel vei avansa vizibil și te vei bucura de procesul de învățare cu adevărat.

Related posts

Topul celor mai cumpărate plante decorative și cum pot fi încadrate în ambientul locuinței

Adina Meyers

Modele premium ale parchetului Barlinek

Adina Meyers

Cum alegem sistemul de drenare si colectare a apei pluviale

Adina Meyers