LifeStyle

5 utilizari inedite ale bambusului

Considerat inca o planta exotica, bambusul poate reprezenta cea mai buna alternativa pentru o multime de intrebuintari destul de diverse.

Bambusul creste foarte repede, unele specii putand creste chiar in jur de 30 cm pe zi. Mai mult decat atat, fata de rata de crestere a padurilor de stejar, de exemplu, o padure de bambus se regenereaza in numai 4-5 ani.

Iata 5 moduri in care aceasta planta foarte fi utilizata intr-un mod inedit:

1. Industria mobilei – bambusul este un foarte bun material ecologic, in ultima vreme fiind realizate chiar si componente de calculatoare din lemn de bambus. Un hectar poate oferi 10 tone de lemn gata de finisat, asa ca data viitoare cand te gandesti sa investesti intr-un material natural si ecologic stii la ce sa apelezi.

2. Industria constructiilor – bambusul este un material foarte sustenabil datorita rapiditatii cu care se regenereaza. Pe langa rezistenta comparata cu cea a otelului, potentialul ecologic al bambusului se masoara si in cantitatea mare de dioxi de carbon pe care planta o absoarbe.

3. Mugurii de bambus sunt foarte populari in tinuturile asiatice. Bucatarii din China prepara o multitudine de retete, printre care bambus cu ciuperci sau pui Tan-Tan. Acelasi stat detine si titulatura de cel mai mare producator de bambus din lume.

4. Bambusul special prelucrat poate deservi cu succes drept material destinat interiorului autovehiculelor – denumit ”Green Plastic”, acest material are la baza rasini din plante si fibre de bambus, fiind biodegradabil, dar si solid in acelasi timp.

5. Fibrele de bambus sunt folosite cu succes si in industria textila, mai ales in combinatie cu alte materiale precum bumbacul. Acestea detin proprietati antibacteriene si deodorizante asa ca inclusiv produsele de dormit pot fi realizate din fibre de bambus.

Green Future cunoaste importanta folosirii unor materiale naturale si calitative in ceea ce priveste produsele de dormit, asa ca gama diversificata de produse realizate din bambus 100% sau bambus in combinatie cu alte materiale este perfecta pentru orice sezon, dar si orice nevoie pe care ai putea sa o intampini.

Pilota Nature este potrivita pentru toate cele 4 anotimpuri. Fibra de bambus are o structura cu goluri de aer in interior, caracteristica ce o face potrivita pentru orice sezon – este calduroasa iarna si racoroasa pe timpul verii. Spre deosebire de bumbac, bambusul absoarbe cu 40% mai mult umiditatea, dar o si elimina imediat in mediul ambiant fiind o alegere perfecta pentru persoanele cu probleme de transpiratie in timpul somnului. Avand proprietati antialergice si antimicrobiene naturale, fibra de bambus este recomandata persoanelor cu alergii sau ten sensibil.

Poti afla mai multe detalii despre produsele Green Future chiar aici!

Related posts

Consumabilele de hârtie de la Sanito.ro sunt eficiente în orice locuință sau afacere

Adina Meyers

Parusan, cea mai simplă soluție pentru un păr bogat și sănătos

Adina Meyers

Federico Babina și ilustrațiile sale

Adina Meyers