Amenajari Interioare

5 strategii dovedite și sisteme de depozitare în casă pentru un efect WOW

Visezi să ai o casă impresionantă, realizată după tendințele actuale de design interior?

Îți sugerăm să începi prin a alege soluții moderne în ceea ce privește sistemele de depozitare. În acest scop am selectat câteva produse interesante, care pot ieși în prim plan în orice aranjament și decor.

1. Mobilier strălucitor, rafturi moderne glam

Privind la diferite elemente din metal strălucitor nu poți decât să spui wow. Stiliștii consideră că un efect impresionant în casă se poate obține prin

  • oglinzi elegante,
  • felinare,
  • piese de mobilier aurii și rafturi moderne care au un design unic, un aspect proaspăt, un finisaj durabil.

Acestea se pot folosi în diferite zone ale casei, în living, baie sau bucătărie. De regulă în spații deschise pentru a depozita diferite obiecte și articole decorative frumoase.

2. Rafturile din lemn

 

În acest sezon sunt în trend nuanțele neutre și aranjamentele elegante din lemn pentru interiorul casei.

Se pot folosi rafturi din lemn pentru depozitarea cărților și a obiectelor de artă, a unor rame cu fotografii de familie ori suveniruri.

Lemnul este un material natural care a dominat amenajările interioare din anul 2020 și este în trend și în următorul an. Cu siguranță în 2021 proiectele designerilor de interior nu vor fi plictisitoare. Tendințele includ combinații de materiale naturale, de modele și nuanțe de culori.

3. Rafturile din metal

Rafturile metalice sunt piese importante în tendințele de design interior, mai ales că este la modă stilul industrial. Pentru a-ți amenaja interiorul casei poți alege dintr-o ofertă variată rafturi din metal ce produc o schimbare interesantă în designul de interior.

În anul 2021, în amenajările interioare moderne se remarcă mai mult camerele deschise cu ferestre mari, fără perdele și jaluzele, în care culorile sunt naturale.

În interiorul locuinței se pot folosi decorațiuni din:

  • lemn, din bambus,
  • ghivece din ceramică,
  • coșuri din răchită,
  • piese din materiale precum este metalul, sticla, aluminiul.

Plantele vii trebuie să facă parte din decor, mai ales că au capacitatea de a purifica bine aerul de miros de țigară, de toxine și dioxidul de carbon.

 

4. Rafturi decorative

 

O tendință interesantă este reprezentată de rafturile rotunde care au un aspect decorativ wow. Acestea sunt foarte apreciate în prezent pentru că pot crea o atmosferă plăcută în casă. Oamenii le folosesc pentru depozitarea cărților și a unor obiecte de artă cu design unic, perfect asortat cu decorul de interior.

5. Masa cu sertare și rafturi dedesubt

Masa cu rafturi este perfectă pentru a depozita diferite lucruri într-o zonă din casă, precum bucătăria sau camera de zi. Are un look ordonat și poate fi poziționată în colțul camerei. Este foarte potrivită și pentru birou, pe ea se pot ține diferite gadget-uri: laptop, telefon, tabletă, etc.

6. Rafturi suspendate

 

Uneori este nevoie de a improviza deoarece spațiul din apartament este limitat și nu permite folosirea prea multor piese de mobilier pe podea. Prin urmare, o soluție ar fi utilizarea unor rafturi suspendate care în plus schimbă și atmosfera din cameră, oferă un aspect deosebit de frumos, în stil scandinav dacă sunt realizate din lemn în nuanțe calde.

Rafturile suspendate sunt perfecte și pentru bucătărie nu doar pentru celelalte camere – sufragerie, birou, dormitor. Ele sunt la modă și pot fi realizate și acasă, de cei care au plăcerea de a face diferite lucruri interesante din materiale de tip bricolaj. Unii se laudă chiar și cu rafturi realizate din paleți din lemn, care ar aduce un stil foarte cool în camera de zi. Paleții din lemn costă puțin și după ce sunt tăiați la formele dorite, vor fi pur și simplu agățați de pereți pentru a crea o atmosferă rustică.

Rafturile suspendate sunt potrivite mai ales pentru depozitarea cărților și a unor obiecte mici.

Uneori trebuie să te înarmezi cu multă răbdare pentru a-ți ordona lucrurile din casă, însă cu astfel de sisteme de depozitare îți poți optimiza destul de simplu și rapid spațiul din locuință. Astfel de idei sunt pe placul oamenilor, care vor să facă mici amenajări și schimbări în casă cu bani puțini. Nu este foarte complicat să faci sau să cumperi diferite tipuri de rafturi, care sunt utile și pot îmbunătăți destul de mult atmosfera în casă.

Related posts

Un conac bucovinean modern

Adina Meyers

Vopsea lavabilă de exterior pentru casa perfectă!

Adina Meyers

Cum sa va racoriti casa in zilele caniculare

Adina Meyers